Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το ΓΕΑ προειδοποιεί: "Κρύβουν τον ήλιο στο Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά τα UAV και οι βαλλιστικοί πύραυλοι των 2.500 χλμ"



gea

Ανώτατη πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας κάνει λόγο για έναν άγνωστο πόλεμο ο οποίος εκτυλίσσεται νύχτα - μέρα στο Αιγαίο. Η συγκεκριμένη πηγή αποκαλύτει
ότι η ποιότητα και η ποσότητα των εμπλοκών που προκαλούν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ υπάρχει και το επιπλέον στοιχείο που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια:
Δεκάδες εισβολές καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου των προηγμένων UAV συλλογής πληροφοριών που έχουν εντάξει οι τουρκικές ΕΔ στο δυναμικό τους (όλα προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας).
Πέρσι η ΤΗΚ είχε πραγματοποιήσει 14 υπερπτήσεις ενώ φέτος έχει κάνει 14 μέχρι την 1η Ιουνίου. Mέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 32 εμπλοκές με τους Τούρκους να επιδιώκουν την αντιπαράθεση με τους Έλληνες πιλότους.
Αξίζει να ληφθεί υπόψιν ότι από το 2012 η Τουρκία έχει αυξήσεις τις αμυντικές της δαπάνες κατά 350% ενώ η ΠΑ τα λειτουργικά της έξοδα από τα 450 εκατ.ευρώ του 2009 τα έχει μειώσει στα 170 εκατ.ευρώ το 2015 τη στιγμή που οι επιχειρησιακές ανάγκες έχουν αυξηθεί.

phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου