Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Το «Μυστικό Όπλο» του Πούτιν, που Βοηθά τη Ρωσία στην καταπολέμηση της Daesh


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Μερικοί μπορεί να εκπλαγούν από τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζει ο Ρώσος πρόεδρος την καταστροφή της Daesh, αλλά αντικατοπτρίζει το μότο που ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε: «Αν ένας αγώνας είναι αναπόφευκτος, θα πρέπει να χτυπήσουμε πρώτοι». Ο προσδιορισμός αυτός αποδίδει καρπούς.
«Τα ρωσικά μαχητικά έχουν ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές για την καταστροφή των μαχητών της Daesh και της Αλ-Κάιντα στη Συρία εδώ και δύο μήνες. Η Εκστρατεία της Μόσχας είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση της Συρίας, η οποία την καθιστά νόμιμη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει περισσότερα από την αμερικανική συμμαχία», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale».
Λόγω των αποφασιστικών ενεργειών του Πούτιν στη Συρία, η Ρωσία έχει γίνει ένας από τους βασικούς συνομιλητές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Εκστρατεία της αντιτρομοκρατικής της Μόσχας στη Μέση Ανατολή δεν είναι γραφτό πάντως να αποξενώσει τους μουσουλμάνους στη Ρωσία. Παρά το γεγονός ότι η χώρα παρέχει «στέγη» σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου και του Ισλάμ, ο Πούτιν έχει καταφέρει να βρει μια ισορροπία που βοηθά στην αποφυγή θρησκευτικών συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας.
«Από τη μία πλευρά, ο Πούτιν προσπαθεί να νικήσει τη Daesh, δεδομένου ότι πολλοί Ρώσοι εντάχθηκαν στις τάξεις της τρομοκρατικής ομάδα, αλλά από την άλλη πλευρά άνοιξε το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι το μετριοπαθές Ισλάμ δεν έχει να κάνει με τους τρομοκράτες, όπως η Daesh, οι οποίοι «δυσφημούν τη μεγάλη παγκόσμια θρησκεία» μέσα από μια ιδεολογία που βασίζεται στα «ψέματα». Προέτρεψε επίσης τους Ρώσους ισλαμιστές ηγέτες να σταθούν ενάντια.
Η Ρωσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε την υποστήριξη του ισλαμικού κόσμου αλλά και την ενίσχυση των δεσμών τους με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η «Συμμαχία» του Πούτιν με τον Πάπα Φραγκίσκου, όπως η εφημερίδα τη θέτει, δεν πρέπει να υποτιμάται. Συναντήθηκαν δύο φορές προς μεγάλη ανησυχία του Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου