Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Οι ΗΠΑ σε απόγνωση: Η ρωσική προέλαση στη Συρία πρέπει να σταματήσει!


usa_vs_russia
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα στρατιωτικό «ακρογωνιαίο λίθο» στη Συρία, προκειμένου να ξεκινήσει αντίμετρα κατά των Ρώσων που έχουν προσκληθεί από την κυβέρνηση της Συρίας για την καταπολέμηση της Daesh (ISIL), λέει Αμερικανός αναλυτής της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίστηκε την απόφασή του να αναπτύξει δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν την τρομοκρατική ομάδα Daesh, επιμένοντας ότι δεν θα οδηγήσει αυτό σε «εισβολή τύπου Ιράκ» στις δύο χώρες.
Η ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά την άφιξη των 50 αμερικανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων στις συριακές πόλεις Κομπάνι και Hasakah για να «εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν» τους Κούρδους μαχητές στην καταπολέμηση της Daesh.
«Κατά πάσα πιθανότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες κινήσεις υποκρισίας και ανοησίας που η ο στρατός των ΗΠΑ είχε ποτέ το θλιβερό καθήκον να συμμετέχει», είπε ο Scott Bennett στο Press TV την Παρασκευή. «Επειδή γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα χρηματοδοτεί και ενημερώνει και παρέχει τις σφαίρες και τα όπλα και την ιατρική βοήθεια σε μέρη του ISIL».
Ο Bennett, πρώην αξιωματικός ψυχολογικού πολέμου του Αμερικανικού Στρατού, δήλωσε ότι τα σχέδια της Ουάσιγκτον για «συμβόλαια μισθοφόρων» στους τρομοκράτες που σπέρνουν τον όλεθρο σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, πάνε πίσω στο 2008.
Ο Ομπάμα ψάχνει για μια «υπόγεια» θέση στη Συρία, η οποία θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για να θέσει σε κίνηση αντίμετρα κατά της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στην αραβική χώρα, δήλωσε ο Μπένετ.
«Προσπαθεί να δημιουργήσει δυνάμεις στη χώρα της Συρίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σταματήσει τη ρωσική προέλαση», πρόσθεσε.
Η ρωσική υποστήριξη στη Συρία
Ο αναλυτής, δήλωσε ακόμη ότι η στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ανοίγει τον δρόμο για «φανταστικές» στρατιωτικές νίκες εναντίον των –υποστηριζόμενων από ξένους- τρομοκρατών Takfiri.
«Ο Ομπάμα βλέπει ότι ο Άσαντ δεν πρόκειται να ανατραπεί και στην πραγματικότητα είναι πιο ισχυρός τώρα από ποτέ».
Αυτός είναι ο λόγος, λέει ο Bennett, που οι ΗΠΑ είναι «απελπισμένες» να βρουν το δρόμο τους στη Συρία για να εμποδίσουν τη διαδικασία και να απομακρύνουν τον Άσαντ από την εξουσία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης λένε ότι για να αποδώσουν αποτελέσματα οι συριακές ειρηνευτικές προσπάθειες, ο Άσαντ πρέπει να παραιτηθεί. Ωστόσο, ο Bennett πιστεύει ότι είναι ο Ομπάμα που εμποδίζει τη διεθνή ώθηση για ειρήνη.
«Η Ρωσία και ο κόσμος θέλουν ειρήνη και ό,τι έχει κάνει ο Ομπάμα μέχρι στιγμής είναι το αντίθετο, οπότε θα πρέπει να απομακρυνθεί από το Κογκρέσο των ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου