Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ… Το Ισχυρό Επιχείρημα, η ΕΛΛΑΔΑ, η Ρωσία και οι Τρομοκράτες



ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Η Τουρκία δεν είναι ακριβώς ένα «μέλος-μοντέλο» του ΝΑΤΟ, αλλά η απόφαση της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού στον εναέριο χώρο της Συρίας, καθώς και η υποστήριξή της στις ισλαμικές ομάδες, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν την τελευταία σταγόνα της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Ο Αμυντικός Εμπειρογνώμονας, Ted Galen Carpenter παρουσίασε ένα ισχυρό επιχείρημα για την εξέταση εκδίωξης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ με βάση το εθνικό συμφέρον.
«Η πραγματικότητα είναι πως η Τουρκία αποτελεί ένα ανεύθυνο κανόνι…. Το ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι είναι μια συμμαχία των ειρηνικών δημοκρατιών. Ωστόσο, στοιχεία που συνεχίζουν να συσσωρεύονται, δείχνουν ότι η Τουρκία δεν πληροί ούτε τις βασικές προϋποθέσεις», αναφέρει αρχικά.
«Η «Απερίσκεπτη επιθετικότητα» της Τουρκίας στο περιστατικό με το SU-24, αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για το πόσο έχει ξεπεραστεί η υποκρισία αυτή της χώρας», υποστήριξε ο εμπειρογνώμονας.
ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ
Η Άγκυρα κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, αλλά Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα περνούν στην Ελλάδα σχεδόν καθημερινά. Το 2014 και μόνο, οι ελληνικές αρχές κατέγραψαν περισσότερες από 2.000 παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Αεροσκάφη της Τουρκίας πέταξε πάνω από Ελλάδα απρόσκλητα 1.306 φορές κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015.
«Το περιστατικό με τη Ρωσία είναι ανησυχητικο. Ευτυχώς, η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής μόνο με οικονομικές κυρώσεις,» δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.
Το Su-24 ενόχλησε τους Τούρκους, αλλά όχι οι τρομοκράτες με τις ισλαμικές ρίζες, συμπεριλαμβανομένης της Daesh (ISIL / ISIS), που είναι ένας σημαντικός τομέας ανησυχίας
«Η Τουρκία, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ήταν σημαντικοί υποστηρικτές των σουνιτικών ομάδων που τελικά συγχωνεύτηκαν για να σχηματίσουν το ISIS. Μεγάλο μέρος του στρατιωτικού υλικού που οι μαχητές του ISIS έχουν στη διάθεσή προέρχεται από αυτή τη «γενναιοδωρία» . Ακόμη χειρότερα, η Τουρκία επέτρεψε στο ISIS να στέλνει το πετρέλαιο από τη βόρεια Συρία στην Τουρκία για την πώληση στην παγκόσμια αγορά, παρέχοντας έτσι μια σημαντική πηγή εσόδων για τη συνέχιση του τρομοκρατικού κινήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Μήπως το ΝΑΤΟ χρειάζεται πραγματικά μια «απερίσκεπτη, επιθετική σύμμαχο», όπως η Τουρκία; Είναι πρόθυμη να παράσχει όλη την υποστήριξη που απαιτείται από το άρθρο 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, εάν η Άγκυρα προσπαθήσει να προκαλέσει μια σοβαρή σύγκρουση με πυρηνικά; Αλλά είναι ακόμα χειρότερα όταν η «σύμμαχος» παρουσιάζει καταφανή σημάδια μιας πέμπτης στήλης που γίνεται συνεργός του εχθρού, που η συμμαχία έχει δεσμευθεί να καταστρέψει», σημειώνει ο Ted Galen Carpenter.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε το συμβάν Su-24 ως «πισώπλατη μαχαιριά» που διαχειρίστηκαν οι «συνεργοί των τρομοκρατών». «Αυτή η παρατήρηση «θα επηρεάσει άσχημα της φήμη της Τουρκίας στα μάτια των Ρώσων και των Ευρωπαίων», τόνισε η τουρκική πολιτική επιστήμονας Αϊντίν Σεζέρ.
ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου