Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Υπουργική Δήλωση: «Έχουμε λάβει τα μέτρα μας για ένα Grexit, Θα είναι δύσκολα στην αρχή»


GREXIT 1
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ…
Την εκτίμηση πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, το κόστος θα είναι μεγαλύτερο για αυτούς, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρησς Στρατούλης, μιλώντας στο Mega. Τόνισε δε ότι, σε περίπτωση Grexit, θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες τους πρώτους μήνες αλλά μετά θα πάνε όλα καλά.
«Αν δεν υπάρξει συμφωνία και μας αναγκάσουν να πούμε το μεγάλο ‘όχι’, οι συνέπειες για αυτούς θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, προσθέτοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ξεκρέμαστο τον ελληνικό λαό, την οικονομία και την κοινωνία.
«Είναι σαφές ότι έχουμε φροντίσει να έχουμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η Ελλάδα, αν αντιμετωπίσει κάποιες λίγες δυσκολίες για κάποιους λίγους μήνες, να έχει τη δυνατότητα από εκεί και πέρα να ξαναμπεί σε δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας», είπε ο κ. Στρατούλης, αναφέροντας ότι υπάρχουν τα χρήματα για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων.
Για την πληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ, εκτίμησε ότι ακόμη κι αν δεν έχει ή δεν μπορεί η χώρα να πληρώσει το 1,6 δισ. του Ιούνη, γιατί θα δώσει προτεραιότητα σε μισθούς, συντάξεις, υγεία και παιδεία, οι ίδιοι οι δανειστές θα έρθουν να πουν ότι δεν είναι πιστωτικό γεγονός.
Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότο το θέμα πλέον θα λυθεί πολιτικά σε Σύνοδο Κορυφής. «Το ζήτημα πλέον είναι ιδεολογικοπολιτικό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Τέλος, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα δεδηλωμένης σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει στη Βουλή, καθώς όπως είπε, «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της οποίας είμαι μέλος δεν θα φέρει μια συμφωνία την οποία δεν θα αντέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παρείχε πλήρη στήριξη στην πρόεδρο της Βουλής για τη στάση της έναντι του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος..

phgh:http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου