Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση-60% αποδοχή για τον Τσίπρα



dimoskopisi2
Άκρως θετικά στοιχεία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταγράφονται στην δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5%.
Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα ποιοτικά στοιχεία, που δείχνουν το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία, με το 82% να πιστεύει, πως οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης βρίσκονται μακριά από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 52% αποτιμά θετικά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Το 60% εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, για τον οποίο διατυπώνονται περισσότερες θετικές παρά αρνητικές γνώμες.
Παράλληλα, 6 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί το κείμενο προτάσεων από τους δανειστές με ένα 25% να ζητά την απόρριψη του κειμένου αυτού.
Οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση ανυποχώρητη θέση στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%). Αξιώνουν επίσης σθεναρή αντίσταση στα σχέδια των δανειστών για μείωση των συντάξεων (83%), για «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων (77%) και της κατάργησης του ΕΚΑΣ (77%). Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων. Η νουθεσία για συμβιβασμό πλειοψηφεί μόνο στα  ζητήματα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (58%) και της πρόωρης συνταξιοδότησης (63%).
Όσο για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση μη συμφωνίας το 40% ζητά δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των όρων των εταίρων και το 16% εκλογές με ένα 21% να ζητά η κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους.
Στην πρόθεση ψήφου:
-ΣΥΡΙΖΑ 33,5%
-ΝΔ 13,5%
– Χρυσή Αυγή 6%
-Ποτάμι 6%,
-ΚΚΕ 4%,
– Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%
-ΠΑΣΟΚ 3%,
-Ένωση Κεντρώων 3%
στο 1% το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ στο 22% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

phgh:http://attikipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου