Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ελληνοποιησεις εν μεσω διαπραγματευσεων. Γιατι τοση βιασυνη;



eliniki-ithageneia-se-xiliades-paidia-metanastwn.w_l-300x336Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου-Πανάγου

Η Ελληνική κοινωνία φαίνεται ότι έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα τηςκαι από την ήρεμη θέση του ελέγχου όλων των ζητημάτων,  αποφασίζει να λύσει και το πρόβλημα της ύπαρξης των χιλιάδων αν όχι εκατομμυρίων μεταναστών, προσφύγων, λαθρομεταναστών στη χώρα μας…

http://www.opengov.gr/ypes/?p=2633
  • Την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη…και υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες…
  • Την στιγμή που δεν έχει νομοθετήσει ακόμη για εκατοντάδες νόμους που ψηφίστηκαν εν μια νυκτί σε εφαρμογή των καταστροφικών μνημονίων.
  • Τη στιγμή που κατάφωρα άδικοι μνημονιακοί νόμοι των τελευταίων χρόνων ισχύουν και πνίγουν τους Έλληνες.
  • Τη στιγμή που δεν έχει νομοθετήσει για τις Α.Ο.Ζ.
  • Τη στιγμή που δεν έχει νομοθετήσει για την προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
  • Τη στιγμή που καθημερινά, οργανωμένα δουλεμπορικά και όχι μόνο κυκλώματα, έχουν στην πράξη ακυρώσει τα σύνορα της χώρας.
  • Τη στιγμή που………..
Και ποια είναι η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της καςΧριστοδουλοπούλου;
  • Όχι η αντιμετώπιση του τεράστιου ζητήματος της αθρόας μεταφοράς χιλιάδων λαθρομεταναστών.
  • Όχι η λύση του ζητήματος που γονατίζει τα νησιά, κυρίως το καλοκαίρι, από την εισβολή όλων όσων η Τουρκία προωθεί, κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων, δεσμευτικών για την ίδια.
  • Όχι η λύση του ευρωπαϊκού ζητήματος της μαζικής εισβολής, λαθρομεταναστών, προσφύγων, τζιχαντιστών, http://norwaypost.no/index.php/news/latest-news/30759, πρακτόρων κλπ.
Τίποτα από όλα αυτά.
Προτεραιότητα της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησηςσε μια χρονική στιγμή όπου η Ελληνική Κοινωνία πλήττεται ποικιλοτρόπως, είναι η απόδοση,  με πολύ ελαστικούς όρους της Ελληνικής Ιθαγένειας.  Μαζικών ελληνοποιήσεων εν ολίγοις…
Επιπροσθέτως η αναφορά στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στο ίδιο νομοσχέδιο, απλώς κάνει φανερό το τι επιδιώκεται με την μαζική ελληνοποίηση: η διάθεση φτηνού εργατικού δυναμικού, σε περιοχές υψηλής εθνικής προτεραιότητας π.χ. στη Θράκη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον αυτών των ελληνικών εδαφών…
Κι έτσι η Ελληνική Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους απέναντι αλλά και στους εγχώριους δουλέμπορους να συνεχίσουν με εντατικότερους ρυθμούς την μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων ταλαίπωρων ψυχών στην νέα ελληνική πραγματικότητα όπου τους περιμένει μια καινούργια ταυτότητα και το ευρωπαϊκό όνειρο, ασχέτως αν οι  πολίτες της χώρας αυτής, ζούν έναν μνημονιακόεφιάλτη…
Έτσι, λοιπόν, η έννοια του Έλληνα ιθαγενή, πολίτη αυτής της χώρας, με το βάρος μιας υπερτρισχιλιετούς ιστορίας, υποβιβάζεται σε μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία, μέσα στο πνεύμα των επιταγών προς μια ανιστόρητη, άνευρη, υποταγμένη Ελλάδα, πού απλώς αποτελεί τον πρώτο διαμετακομιστικό σταθμό, πάμφθηνης εργατικής δύναμης για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή ελίτ, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως καταλύτης ενός έθνους που συνηθίζει να είναι ανυπότακτο σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους.

Η σπουδή με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αντίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, νομοθετεί στο συγκεκριμένο ζήτημα με τρόπο εξαιρετικά επικίνδυνο για την ταλαίπωρη αυτή χώρα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια σειρά πολύπλοκων και επώδυνων προβλημάτων στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον.
Αντί να εστιάσει η κυβέρνηση στο όντως σοβαρό ζήτημα της αναγνώρισης υπηκοότητας στα παιδιά των όσων βρίσκονται  στη χώρα μας από 20 και πλέον χρόνια, τα οποία παιδιά –ενήλικα πλέον – κινούνται σε μια κατάσταση ημι-παρανομίας,, (αλήθεια γιατί επιμένει σε χορήγηση ιθαγένειας και όχι υπηκοότητας;) εξισώνει αυτά τα παιδιά με εκείνους που στέλνουν οι δουλέμποροι, οργανωμένα, από τις Μικρασιατικές ακτές.
Κι όμως εισαγάγεται προς ψήφιση ένας νόμος περί ιθαγένειας, πού ούτε την ιθαγένεια εξ αίματος (jussanguinis) ούτε την ιθαγένεια του τόπου (jussoli) ακολουθεί. Προτείνοντας την πολιτογράφηση ως Έλληνα όποιου παιδιού γράφεται στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου, αποδίδει την ελληνική ιθαγένεια σε πολίτες-παιδιά πού δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τη σημαίνει αυτό και που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του γεγονότος για τη ζωή τους. Τόσο ελαστικοί όροι για χορήγηση Ιθαγένειας είναι παγκόσμια πρωτοτυπία…
Προτείνει, εντελώς πρόχειρα, και χωρίς να πάρει υπ όψη της, απόψεις και ενστάσεις της ελληνικής κοινωνίας, έναν νόμο-διάδοχο του νομοσχεδίου Ραγκούση, ο οποίος είχε απορριφθεί ως αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο Της Επικρατείας, ουσιαστικά υποτιμώντας τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στη συνέχεια, στην ελληνική κοινωνία.

Λείπει το μέτρο από το νομοσχέδιο αυτό. Απουσιάζει το ιστορικό βάθος. Αγνοείται η σημασία των αποτελεσμάτων που θα επιφέρει σε βάθος χρόνου.
Και τελικά…δεν πρέπει επιτέλους να ληφθεί υπ’ όψιν και η άποψη ενός ολόκληρου λαού για ζητήματα που τον αφορούν άμεσα;

Η σπουδή να είναι από τα πρώτα μέτρα που θα καταθέσει προς ψήφισηηκυβέρνηση δημιουργεί ερωτηματικά.
Το θέμα της Ελληνοποίησης εν τέλει, είναι πολύ σημαντικό θέμα και θα έπρεπε να το δει με περισσότερη σοβαρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

phgh:http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου