Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Σόρος απειλεί Ρωσία Κίνα με πόλεμο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Σόρος απειλεί Ρωσία Κίνα με πόλεμο

soros1

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί Ρωσία και Κίνα για ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση τονίζοντας ότι είμαστε στο κατώφλι ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου
Ο Σόρος υπογραμμίζει πως για το συμφέρον της παγκόσμιας ειρήνης, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Κίνα, αλλιώς θα υποφέρουν από τις συνέπειες του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
«Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα έχουν ζωτικό συμφέρον στην επίτευξη συμφωνίας, διότι η εναλλακτική λύση είναι τόσο δυσάρεστη», έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Review of Books.
«Τα οφέλη μιας ενδεχόμενης συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι εξίσου μεγάλα»
Σύμφωνα με τον Σόρος, ο κίνδυνος θα μπορούσε να έρθει αν οι κινεζικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις αποτύχουν. Στην περίπτωση αυτή, ο Πρόεδρος Xi Jinping «μπορεί να προωθήσει κάποιες εξωτερικές συγκρούσεις για να κρατήσει τη χώρα ενωμένη και να διατηρηθεί στην εξουσία».
Αυτές οι «συγκρούσεις» θα παρουσιαστούν με τη μορφή μια ρωσικής συμμαχίας, η οποία θα μπορούσε να αντλήσει όλο τον κόσμο σε πόλεμο.
«Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει η εξωτερική σύγκρουση να κλιμακωθεί σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση με έναν σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η Ιαπωνία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα είμαστε στο κατώφλι ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου», γράφει χαρακτηριστικά.

phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου