Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μία από τα ίδια από τη Μέρκελ που μας «αγαπά»: «Συμφωνία με μεταρρυθμίσεις…»


ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Ομιλία στη γερμανική Βουλή (Bundestag) για την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Και ΑΝ υπάρχει η θέληση από την πλευρά των Ελλήνων πολιτικών, είναι ακόμα και τώρα εφικτό να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους πιστωτές», ανέφερε χαρακτηριστικά πιστή στην πολιτική της προς την Ελλάδα, την οποία έχει δηλώσει πως «αγαπά» και θέλει να «βοηθήσει».
Η Καγκελάριος έκανε αναφορά και στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία «όρισε ένα συγκεκριμένο ΠΛΑΙΣΙΟ» ενώ έκανε έκκληση να τηρηθούν οι οικονομικές δεσμεύσεις της Αθήνας προς τους δανειστές.
Ανέφερε ότι δεν θέλει να παρέμβει στη συζήτηση των ΥΠΟΙΚ σήμερα στο Eurogroup, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δίδονται «χρήματα μόνο αντί μεταρρυθμίσεων» και «αλληλεγγύη έναντι ανάληψης των ευθυνών» από πλευράς της Ελλάδας, θέλοντας να ορίσει τις γραμμές «πάνω στις οποίες λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας».
Η Μέρκελ τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι οι υπόλοιπες χώρες του Νότου που τέθηκαν υπό επιτήρηση, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία κ.α. «τα έχουν καταφέρει, ακόμα κι αν ο δρόμος δεν ήταν εύκολος» σημειώνοντας ότι «και η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο».
Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι επιθυμία της εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η Γερμανία εργαζόταν και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

phgh: http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου