Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη… Πούτιν και Ρέντσι τα βρήκαν για την Ουκρανική Κρίση


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ-ΡΕΝΤΣΙ
Η Ιταλία είναι έτοιμη να αποτελέσει τον καταλύτη που θα προσπαθήσει να επιλύσει την ουκρανική κρίση…
Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιταλού Πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, την οποία ο Πούτιν χαρακτήρισε «παραγωγική».
Η συνάντηση ήταν μια συνέχεια της επίσκεψης του Ρέντσι στον Λευκό Οίκο, όπου είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, η οποία οδήγησε σε αυτό που οι παρατηρητές περιγράφουν ως μια στροφή στην εξωτερική πολιτική της Ιταλίας.
Ομπάμα και Ρέντσι είχαν συνομιλίες στο Οβάλ Γραφείο στις 17 Απριλίου με τη θέση της Ιταλίας στις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία που συνδέονται με την κρίση στην Ουκρανία. Είναι κατανοητό να έχει πει πως η χώρα του δεν θα σπάσει τη δυτική γραμμή για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά την ίδια στιγμή προορίζεται να προχωρήσει σε μια βαθύτερη σχέση με τη Μόσχα.
Το Ταξίδι Renzi στη Μόσχα σηματοδότησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη δυτικού ηγέτη στη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία και έστειλε ένα μήνυμα για αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Ιταλίας. Ρέντσι και ο Πούτιν μίλησα για περισσότερο από τρεις ώρες, υποδηλώνοντας πόσο έντονα οι δύο ηγέτες προσπάθησαν να χτίσουν την προσωπική τους σχέση.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΟΥΤΙΝ1

phgh:http://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου