Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία επιβάλλει την "ρωσική Μεσόγειο"

russian navy missiles
Η Ρωσία εδραιώνει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις ανοιχτά της Ταρτούς και μέχρι την Κύπρο. Είναι εμφανές ότι η Μόσχα θα υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Άσαντ και θα πολεμήσει τους τζιχαντιστές ενάντια σε όσους επιδιώκουν ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή σε βάρος των συμφερόντων της.

Έγκυρες πληροφορίες αποκαλύπτουν πως η Ρωσία εξέδωσε δύο ΝΟΤΑΜ που προειδοποιεί ότι πετάει και κολυμπάει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, πώς θα πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις σε δύο χωριστές περιόδους εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Η σχετική ΝΟΤΑΜ έφτασε και στην Κύπρο, αφού ένα μέρος των ασκήσεων βρίσκεται εντός του FIR Λευκωσίας και παρατίθεται επίσης το στοιχείο πώς η ακτίνα της περιοχής των πυρών θα είναι περίπου 41 ναυτικά μίλια. Ως εκ τούτου ειδοποιείται ο Πύργος Ελέγχου να μεριμνήσει ούτως ώστε να είναι «καθαρός» ο ουρανός από πολιτικά αεροσκάφη που απογειώνονται ή προσγειώνονται στην Κύπρο σε συγκεκριμένες ώρες. 

Έχει εκδοθεί επίσης άλλη μία NOTAM (η με αριθμ. A1106/15) βάσει της οποίας δεσμεύεται και πάλι η ίδια περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου ο Ρωσικός Στόλος να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου.





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου