Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αεροπορικές βάσεις στις χώρες του CSTO για τη Ρωσία


H Ρωσία θα δημιουργήσει επιπλέον αεροπορικές βάσεις στα εδάφη των χωρών του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά την συνάντησή του με τους επικεφαλής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.
«Έχουμε ήδη τέτοιες βάσεις στο Κιργιστάν και την Αρμενία. Σκοπεύουμε να συνάψουμε συμφωνίες για την ανάπτυξη αεροπορικών βάσεων και στις άλλες χώρες με τις οποίες μας συνδέουν συνθήκες και συμμαχίες, όπως με τη Λευκορωσία», ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (Eurasian Economic Union) περιλαμβάνει, πέραν της Ρωσίας, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν. Ο Οργανισμός του Συμφώνου Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO: Collective Security Treaty Organization), που δημιουργήθηκε το 1992, περιλαμβάνει όλες τις ανωτέρω χώρες, συν το Τατζικιστάν.
Ρωσία και Λευκορωσία θα προχωρήσουν, επίσης, στην υιοθέτηση ενός κοινού συστήματος αεράμυνας. Η εν λόγω απόφαση έχει ήδη ληφθεί από τα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών και επικεφαλής της κοινής αυτής διοίκησης θα τεθεί ο αρχηγός της Λευκορωσικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τους Ρώσους ανάλογη συμφωνία θα υπάρξει και με το Καζακστάν, την Αρμενία, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.




defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου