Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Απελπίστηκε και κολύμπησε προς Τουρκία...

Από διάσωση προσφύγων στη Λέσβο


Απόγνωση για τους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Λέσβο από τις 20 Μαρτίου προκαλούν η αργή διαδικασία της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και το χρονικό διάστημα αναμονής...
μέχρι την τελική έκβαση της υπόθεσής τους.

Το αποτέλεσμα είναι να καταφεύγουν, ενίοτε, σε ριψοκίνδυνα, σχεδόν αυτοκτονικά σχέδια διαφυγής.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΑ Αιγαίου, πρόσφυγας που φιλοξενούνταν στο ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης προσπάθησε να διαφύγει κολυμπώντας προς τις ακτές της Τουρκίας.

Τον απελπισμένο Σύρο πρόσφυγα περισυνέλεξε τελικά ζωντανό σκάφος του Λιμενικού στην περιοχή Κράτηγος, στο ΝΑ άκρο του νησιού, σε κατάσταση σοκ. Λίγο καιρό πριν ο συγκεκριμένος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει όταν έμαθε ότι ο αδελφός του σκοτώθηκε στη Συρία.

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, ταξίδεψε ώς την Αθήνα για την Υπηρεσία Ασύλου, όπου έδωσε συνέντευξη για το αίτημα ασύλου.

Χωρίς να έχει κάπου να μείνει, αποφάσισε να γυρίσει στο ΠΙΚΠΑ, όμως εκεί δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα να φιλοξενηθεί και αυτό γιατί έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ευάλωτων περιπτώσεων.

Όταν κατάλαβε πως θα πρέπει να περιμένει για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να έχει κάποια εξέλιξη η υπόθεσή του, ο Σύρος πρόσφυγας σε κατάσταση απελπισίας πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Τουρκία έστω και κολυμπώντας.




nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου