Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Τα παιχνίδια πολέμου του ΝΑΤΟ οδηγούν την ανθρωπότητα στον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο



Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε την άσκηση Anaconda-16 (παιχνίδια πολέμου) κοντά στα ρωσικά σύνορα, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ξένων δυνάμεων στην Πολωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το μεγαλύτερο παιχνίδι πολέμου των τελευταίων δεκαετιών, είναι μέρος αυτού που οι αναλυτές αποκαλούν το «καλοκαίρι της πρόκλησης», μια προσπάθεια αναθέρμανσης του Ψυχρού Πολέμου, που προορίζεται να αναγκάσει τη Μόσχα να «γονατίσει» στην εγχώρια οικονομία της, να αυξήσει το στρατό της για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη εξωτερική απειλή.
Το παιχνίδι του πολέμου, με τίτλο Anaconda-16, θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία εν όψει της συνόδου του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα στη Βαρσοβία, όπου οι αξιωματούχοι αναμένεται να εγκρίνουν τη στάθμευση μόνιμων στρατευμάτων στη χώρα και σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, για την καταπολέμηση αυτού που αναφέρουν συνεχώς ως «ρωσική επιθετικότητα».
Στη δεκαήμερη στρατιωτική άσκηση συμμετέχουν περίπου 31.000 στρατιώτες και χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα του ΝΑΤΟ.
Ανεξάρτητα από τα κίνητρα, η κλιμάκωση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα έχει… χτυπήσει κόκκινα, με τις ΗΠΑ να εγκαθιστούν ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στη Ρουμανία και να αναλαμβάνουν την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής αντιπυραυλικής ασπίδας στη γειτονική Πολωνία.
Πέρα από την προσπάθεια να «πνίξουν» την πυρηνική αποτρεπτική της Μόσχας, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει επίσης αυξηθεί τις δαπάνες του Πενταγώνου για τις χώρες που γειτνιάζουν με τη Ρωσία κατά τέσσερις φορές.
«Οι νεοσυντηρητικοί έχουν πλέον τον έλεγχο της ρωσικής πολιτικής του Ομπάμα και νομίζω ότι μας πιέζουν προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», υποστήριξε ο αναλυτής ασφάλειας Daniel McAdams.






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου