Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

«Παράθυρο» για περαιτέρω… ευελιξία...



...στην αγορά εργασίας...

Υπέρ της καθιέρωσης ευέλικτων μορφών απασχόλησης ακόμη και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη για τον εργαζόμενο, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, τάχθηκε...
μέσω του realfm 97,8 ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Φέσσας εκφράζοντας την προσωπική του άποψη κι όχι του Συνδέσμου, ανέφερε ότι μορφές απασχόλησης λίγων ωρών χωρίς ασφαλιστική κάλυψη θα μπορούσαν να νομοθετηθούν, αφού αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας επικρατεί η ανασφάλιστη απασχόλησης με συνέπεια τον αθέμιτο ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις. 

«Εάν είναι να υπάρχει τόσο παράνομη εργασία, είτε γιατί ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να είναι συνεπής ή νομοταγής, είτε γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα υψηλά κόστη ασφάλισης θα πρέπει πολιτεία, εργοδότες και εργαζόμενοι, να βρουν έναν κοινό τρόπο αντιμετώπισης αυτών των συνθηκών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φέσσας. 

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει υπό όρους, προκειμένου να μην λάβει μορφή χιονοστιβάδας η απασχόληση χωρίς ασφάλιση. 

Κατά την διάρκεια επανεξέτασης των εργασιακών σχέσεων οι θεσμοί αναμένεται να θέσουν επί τάπητος την υιοθέτηση κι άλλων ευέλικτων μορφών απασχόλησης που συναντώνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η “μικροεργασία” στην οποία προβλέπονται πολύ χαμηλές αμοιβές χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, τα «συμβόλαια μηδενικών ωρών» που αντιστοιχούν σε απασχόληση όποτε επιθυμεί ο εργοδότης, καθώς και διάφορες παραλλαγές αυτών, όπως “συμβόλαια απασχόλησης μέσω τηλεφώνου” κ.α. 




nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου