Ένα όλο και αυξανόμενο ρεύμα κατά της Ουάσιγκτον , καταλαμβάνει μεγάλο  χώρο  στην Γερμανία , από  ένα ιδιαίτερα   μεγάλο ποσοστό πολιτών της χώρας .
Τα αντι-αμερικανικά αισθήματα στην γερμανική κοινωνία έχουν  ανέλθει στο επίπεδο  ρεκόρ του  51%.!! Παρόμοια ποσοστά αντιαμερικανισμού  στην Ευρώπη υπήρχαν μόνο στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική κρίση.
Η εταιρεία που διενήργησε την δημοσκόπηση , ανακοίνωσε στις   πρόσφατες μετρήσεις επίσης  ,  την έντονη   δυσαρέσκεια των Γερμανών πολιτών και για την πολιτική που ακολουθεί  η Άγκελα Μέρκελ,  παρά ο καλός της αντίπαλος ,  ο  υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Zigman Gabriel, αναφέρει άρθρο του ρωσικού τύπου, το οποίο επικαλείται γερμανικά δημοσιεύματα.
us-imperialismbgentba
Η τελευταία φορά που γερμανική εταιρεία δημοσκοπήσεων κατέγραψε  μια αρνητική στάση απέναντι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, ήταν  το 2003, επ’ ευκαιρίας της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ . Η  Μέρκελ υποστήριξε η δημοσκόπηση, «κυνήγησε» μια σειρά ανεπιτυχών προεκλογικών εκστρατειών, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την πραγματικότητα που βιώνει η χώρα . Η Καγκελάριος , ωστόσο έλαβε ένα καλό μάθημα από αυτές τις αναμετρήσεις  , « ακούγοντας»  την έντονα σκωπτική  διάθεση της  γερμανικής κοινωνίας . Ωστόσο, η περαιτέρω  «κατακρήμνιση » της  φήμης της Μέρκελ, έχει να κάνει  και με ένα ακόμη σκάνδαλο, το οποίο  σχετίζεται με τις   αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (NSA), και τις υποκλοπές σε βάρος της  γερμανικής κυβέρνησης. Η Γερμανία για το θέμα αυτό , σύμφωνα με τους πολίτες της χώρας, «ποίησε την νήσσαν» κανονικά, σε σχέση με την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.
Και αν όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογίες στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, υπάρχει κάτι άλλο στο σκάνδαλο αυτό που «χτύπησε» ηχηρότατα  στις ευαίσθητες χορδές των Γερμανών. Αποδείχθηκε  ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ως στόχο «σημαίνοντες» Γερμανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες στην Ευρώπη. Η  NSA παρέδωσε μάλιστα και  μια λίστα, στον Λευκό Οίκο,  με τις  στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις της Γερμανίας, χωρίς βέβαια την άμεση ή την έμμεση  γνώση της Μέρκελ, τονίζει το άρθρο.
Πρόκειται, σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  για μία περίπτωση κατά την οποία   « ενώθηκε» τρόπο τινά, η  στρατιωτική με την βιομηχανική κατασκοπία, ή μήπως στόχος ήταν μόνο αυτή;
Η Γερμανία είχε κάνει ιδιαίτερα αισθητή την εμπορική και οικονομική παρουσία της στην Ευρώπη, τα τελευταία 15 χρόνια, ιδιαίτερα στην Ελλάδα . Μέσω εταιρειών σαν την  Siemens , αλλά και άλλων εταιρειών, αποδείχθηκε ότι διοχετεύτηκε πολύ « λάδι Καλαμάτας» , για να « λαδωθούν» κυβερνήσεις, παράγοντες, στελέχη, μεσάζοντες, με σκοπό να κυριαρχήσει η γερμανική οικονομία στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Πρόκειται για το απόλυτο σχέδιο «αλώσεως» της ΕΕ , μετά το  1939 και το ναζιστικό παρελθόν, το οποίο το αποποιούνται επισήμως  οι Γερμανοί, αλλά κάνουν τα πάντα για να το επιτύχουν  « με άλλα μέσα» που έλεγε και ο «αείμνηστος» Πρώσος στρατηγός Φον Κλαούζεβιτς. Όλα δικά τους τα ήθελαν οι Τεύτονες στην Ευρώπη, αλλά ξέχασαν ότι υπάρχουν, και   οι ΗΠΑ,  και  ο νόμος του πιο ισχυρού.    Παρόλα αυτά στο εσωτερικό της χώρας έχει ξεκινήσει ένας ιδιότυπος , αλλά σφοδρός  εσωτερικός πόλεμος.      
Σύμφωνα με  το άρθρο,  ο  Zigman Gabriel εμφανίζεται να οδηγεί ένα «ρεύμα» με κυρίαρχο συναίσθημα τον  αντι-αμερικανισμό . Ο ίδιος, φέρεται να έχει δώσει στην Άνγκελα Μέρκελ ένα τελεσίγραφο.  Σύμφωνα με αυτό,  η  Γερμανίδα Καγκελάριος  οφείλει να «διαβιβάσει» στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι οι Γερμανοί δεν θα  επιτρέψουν πλέον  «οποιανδήποτε» ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας. Έως το 2017, ο Zigman Gabriel επανεξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη διεθνή σκηνή, και  είναι πιθανό να τελειώσει με επιτυχία την θητεία του ως υπουργός Οικονομίας. Άλλα το μέλλον κρύβει πολλές » παγίδες».
Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα Καγκελάριος , διαπραγματεύεται την οικονομική  ένωση της ΕΕ, με τις ΗΠΑ, για την δημιουργία ενός ενιαίου δυτικού μπλοκ χωρών. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα προκαλέσει  πλείστες αντιδράσεις στην Ευρώπη.
ellas
Όσο για την Ελλάδα, εκτός από τα προβλήματα της  έχει να αντιμετωπίσει και την εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, με την μάχη των οπαδών του 4ου Ράιχ,  με τους οπαδούς του «Ατλαντισμού»…..Εμείς απλά τους υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος θα γίνει το θαύμα,  και θα « νικήσουμε» εμείς  οι Έλληνες, όπως και πριν πολλές χιλιάδες χρόνια  !!!

phgh:pentapostagma.gr