Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Ομπάμα προς Αθήνα: Πάρτε σκληρές πολιτικές αποφάσεις!


obama«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της G-7 στην Βαυαρία.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αν οι Ευρωπαίοι είναι πολύ σκληροί απέναντι στην Ελλάδα και να απαντήσει τι πρέπει να γίνει σε αυτό το ζήτημα, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε:
«Όχι μόνο η G7, αλλά το ΔΝΤ και οι άλλοι Θεσμοί που εκπροσωπούνται εδώ, νιώθουν ότι επείγει να βρουν το δρόμο που θα λύσει την κατάσταση. Αυτό θα απαιτήσει η Ελλάδα να δείξει σοβαρότητα στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, αλλά για να δημιουργήσει τη βάση που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία ξανά στην ανάπτυξη και την ευημερία. Πρέπει να πάρουν σκληρές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες θα είναι καλές μακροπρόθεσμα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη στάση των δανειστών, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό οι Θεσμοί να αναγνωρίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίσει η Ελλάδα. «Αν όλες οι πλευρές δείξουν την απαιτούμενη ευελιξία, το πρόβλημα θα λυθεί. Αλλά θα απαιτήσει σκληρές αποφάσεις», τόνισε.
Οταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει συμφωνία εγκαίρως, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε «Ολοι θέλουν να συμβεί αυτό και θα δουλέψουν σκληρά για να το πετύχουν».

phgh: http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου