Το μέλλον της Ελλάδας δια Ανατάσεως της χειρός στο  Euromoney
 Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
 Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρουμάνου Πρωθυπουργού, κ. Victor Ponta, στα εγκαίνια της Περιφερειακής Διάσκεψης Euromoney για την Οικονομία και τις Επενδύσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τις οποίες η οικονομική κατάσταση της Ρουμανίας είναι πολύ καλή αυτήν τη στιγμή. Ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός προσέθεσε ωστόσο ότι κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια πρέπει να επιδεικνύεται προσοχή σε μια σειρά εσωτερικών προκλήσεων, καθώς και εξωτερικών κινδύνων, όπως η ρωσική επιθετικότητα στην περιοχή και η κατάσταση της Ελλάδας.
Ο κ. Ponta αναφέρθηκε στις χρηματοοικονομικές, ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες της κατάστασης της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να βρουν πολιτικές λύσεις, γιατί οικονομικές λύσεις δε διαφαίνονται βραχυπρόθεσμα.
Την ελληνική κρίση συμπεριέλαβε στους κύριους κινδύνους για τη ΝΑ Ευρώπη και ο κ. Richard Ensor, πρόεδρος του Euromoney Institutional Investor PLC. Επιπλέον, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να σηκώσουν το χέρι τους αν θεωρούν ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη φέτος ή ότι θα κάνει σαφή βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και σημείωσε ότι μόνο λίγα άτομα δε σήκωσαν το χέρι τους. Ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που σήκωσαν το χέρι τους, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ponta, όταν ρώτησε αν η Ρουμανία θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη.
Παρατηρούμε στο pentapostagma.gr τους Βαλκάνιους ‘’φίλους’’ μας να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Μετά την Βουλγαρία και η Ρουμανία καταφέρεται κατά της αιμορραγούσης Ελλάδας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάνε όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες ότι, έχει ο καιρός γυρίσματα …