Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας! Τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»


«Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας! Τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»

Το ΧΩΝΙ κρατάει η Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου: « Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας. Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη... Βρήκαμε τη στάχτη. Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα.»
Οι στίχοι από το ποίημα «Σκουριά και Aρμύρα» του 1989, του Γιώργου Σεφέρη , είναι ίσως η καλύτερη απάντηση στην τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα ενός Grexit.

«Έλληνες όπως ο κύριος Βαρουφάκης μου σπάνε τα νεύρα» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς στην εκπομπή Maybrit Illner στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, και εμφανίστηκε απόλυτος, λέγοντας ότι μία έξοδος από το ευρώ «θα οδηγήσει αυτομάτως σε έξοδο από την ΕΕ».

Ενώ όταν έγινε αναφορά στην λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Σουλτς δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του λέγοντας : «Είμαι ως εδώ» και τα έριξε στο περήφανο λαό μας, υπογραμμίζοντας, ότι οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη βοήθεια που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Μα για ποια βοήθεια μιλάει ο κ. Σουλτς ; Μας κοροϊδεύει ; Βοήθεια είναι να ρίχνεις στα Τάρταρα μια χώρα ; Βοήθεια είναι να μας καταδικάζει σε
ασφυξία ;

Αν αυτή είναι η βοήθεια που θέλετε να μας προσφέρετε κ. Σουλτς , που ξεχάσατε το ρόλο σας, και έχετε ταχθεί υπέρ της βαρβαρότητας των μεγάλων κέντρων εξουσίας και εκπροσωπείτε επάξια τις παγκόσμιες τράπεζες , που ξεζουμίζουν τους λαούς, να μας λείπει.

Για αυτό κι εμείς σας στέλνουμε το δικό μας μήνυμα κ. Σουλτς, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κατεβάσουμε το κεφάλι και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια...

Η Λιλή Ζωγράφου έχει πει, ότι οι μάζες φοβούνται τη λευτεριά. Δεν είναι έτσι. Οι μάζες βγαίνουν στους δρόμους , όταν χρειαστεί, και τώρα σύσσωμες σε ραδιοφωνικές εκπομπές, που τους ανοίγουν το μικρόφωνο και στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα,

« αυτό το αγνό παλικάρι» , όπως το αποκαλούν
, γιατί κέρδισε την εκτίμησή τους, και του ζητούν να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των δανειστών – εταίρων.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν την αντιπολίτευση για το ύφος και το ήθος , που επέδειξε στη Βουλή, όταν ο Πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να την ενημερώσει, για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Τι επίπεδο;

Εν τέλει ποιοι μιλάνε; Οι υπηρέτες των τοκογλύφων ; Αυτοί που έλεγαν ναι σε όλα πίσω από τις κλειστές πόρτες ; Αυτοί που δεν έκαναν ποτέ ανοιχτή διαπραγμάτευση ; Αυτοί που μας εξαθλίωσαν ; Αυτοί που κατέστησαν το μισό πληθυσμό της Ελλάδα άνεργο; Αυτοί που οδήγησαν 8000 και πλέον Έλληνες στην αυτοκτονία ; Αυτοί που εύχονταν να πεθάνουν οι γέροι για να διασώσουν τις λοβιτούρες τους στα δημόσια ταμεία ; Αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια και την έβγαλαν στο σφυρί ...

Επί δυο τουλάχιστον ώρες άκουγα με μεγάλη προσοχή σε γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή συμπολίτες μου να ζητούν από αυτούς που μας έκλεψαν τη ζωή , να σωπάσουν επιτέλους.

Άνθρωποι ηλικίας από 25 έως 95 χρονών εξέφραζαν την ίδια άποψη και ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω.

Ας αποκτήσουμε λοιπόν, σκληρή μνήμη για να συνεχίσουμε κρατώντας αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός μας:

« Θα υπερασπιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια κυρίως να ζήσει σε συνθήκες που θα δίνουν προοπτική ευημερίας και προόδου !»
Αυτό αναζητάμε ολόψυχα σήμερα που η ελευθερία μας, τίθεται σε αμφισβήτηση. Σήμερα που η αξιοπρέπεια μας ισοπεδώθηκε. Σήμερα που τα δικαιώματά μας, για τα οποία χύθηκε πολύ αίμα και ιδρώτας στραγγαλίστηκαν από τους ξένους, αφού βάλανε το χεράκι τους και οι δικοί μας πολιτικοί .

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

phgh:to xwni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου