Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Κατηγορούν τη Ρωσία ότι δίνει όπλα στους τζιχαντιστές, οι Τούρκοι!


Πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών Katiusa βάλλουν κατά των...Γερμανών στο Στάλινγκραντ. Φωτογραφία WikipediaΠολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών Katiusa βάλλουν κατά των...Γερμανών στο Στάλινγκραντ. Φωτογραφία Wikipedia
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι φτάνοντας στο έσχατο σημείο προπαγάνδας να κατηγορούν τη Ρωσία ότι δίνει όπλα στους τζιχαντιστές!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, η οποία αποτελεί παράρτημα του προεδρικού γραφείου του Ερντογάν, κατά την επίθεση εναντίον των Τούρκων στο Ιράκ, στο στρατόπεδο της Μπασίκα, οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ρωσικές ρουκέτες «Κατιούσα».
Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως και σε επίθεση των τζιχαντιστών τον Δεκέμβριο κατά των Τούρκων είχαν χρησιμοποιήσει και πάλι τα όπλα αυτά. Οι ρουκέτες «Κατιούσα» βέβαια αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είχαν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των Γερμανών.
Από τότε όμως ο Σοβιετικός, αρχικά και ο Ρωσικός, στην συνέχεια στρατός έχουν εξελίξει το οπλοστάσιό τους. Ρουκέτες «Κατιούσα» δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και όλοι οι πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών δεν είναι, φυσικά, “Κατιούσα”. Βέβαια το Ιράκ και η Συρία είχαν προμηθευτεί πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών από την Σοβιετική Ένωση. Είναι μάλλον απίθανο όμως αυτοί οι εκτοξευτές να είναι παλαιοί «Κατιούσα».
Οι Τούρκοι όμως όχι μόνο επιμένουν, αλλά και κατηγορούν ευθέως τους Σύρους και τους Ρώσους ότι αυτοί έδωσαν τους εκτοξευτές στους τζιχαντιστές, οι οποίοι «…πριν την κρίση του Νοεμβρίου με το αεροπλάνο», οι τζιχαντιστές δεν είχαν τέτοια όπλα, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα.
Σε κάθε περίπτωση το πιθανότερο είναι οι τζιχαντιστές να μην επιτέθηκαν ποτέ στην τουρκική βάση, αλλά όλες οι επιθέσεις να είναι σκηνοθετημένες από την Άγκυρα για να δικαιολογήσει την παρουσία των στρατευμάτων της στο Ιράκ. Άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν, μόλις χθες, ενθουσιασμένος από τη «μεγάλη νίκη» των τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ, δήλωσε ότι η επίθεση των τζιχαντιστών είναι ο λόγος που τα τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στο Ιράκ.
Έτσι μικρή σημασία έχει ο τύπος των ρουκετών που χρησιμοποιήθηκαν, αν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.



http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου