Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ! 'Πνίγηκε' στα πτώματα η θάλασσα...


Άλλη μια τραγική περίσταση ανατροπής σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε 12 χλμ. ανοικτά της πόλης Ροζέτα, στη βόρεια Αίγυπτο.
Αλιευτικό σκάφος που μετέφερε περί τους 450 ανθρώπους ανατράπηκε λόγω βάρους, με επίσημο απολογισμό των μέχρι τώρα νεκρών σε 42 και διασωθέντες από το σημείο 163. Σύμφωνα με τις αρχές όμως αναμένεται ο αριθμός των νεκρών, ήδη 10 γυναίκες ένα παιδί και 31 άνδρες, να αυξηθεί δραματικά, καθώς 280 ακόμη άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 100 ατόμων οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, βρίσκονταν κλειδωμένοι σε αμπάρι αποθήκευσης νερού που δεν έχει ανοίξει ακόμη. «Ήμασταν 200, το σκάφος ήταν ήδη παραφορτωμένο. Έφθασαν άλλοι 200. Το σκάφος έγειρε στο πλάι και άρχισε να βυθίζεται", ανέφερε ο Άχμεντ Μοχάμεντ, Αιγύπτιος ελαιοχρωματιστής, 27 ετών, λέγοντας ότι «Επικράτησε χάος. Ο καθένας προσπαθούσε να βγει ζωντανός. Κολύμπησα δέκα χιλιόμετρα».
Από το πρωί σήμερα έχει μαζευτεί στην παραλία βόρεια της Ροζέτας, στις εκβολές του Νείλου, πλήθος λαού που προσεύχεται και αναμένει εξελίξεις, ενώ οι Αστυνομικές Αρχές της περιοχής έχουν συλλάβει 157 από τους διασωθέντες Αιγυπτιακής, Σουδανικής, Σομαλικής και Συριακής καταγωγής μαζί με τέσσερις Αιγύπτιους, που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για "διακίνηση ανθρώπων" και "ανθρωποκτονία από αμέλεια". Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR από την Αίγυπτο αναχωρεί με σκάφη το 10% των μεταναστών που καταφτάνουν στην Ευρώπη και αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά με αρχικό προορισμό την Ιταλία, όπως δείχνει και η κατάσχεση σκάφους που μετέφερε 68 μετανάστες την Τρίτη και δεύτερου την Τετάρτη με 294 επιβαίνοντες.









voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου