Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΑΣΑΝΤ ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ!


imagehandler
Ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε στο Associated Press ότι οι βομβαρδισμοί αμερικανικών μαχητικών κατά κυβερνητικών δυνάμεων ήταν σκόπιμοι
Πυρά εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά κατά των ΗΠΑ ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press.
Ο πρόεδρος της Συρίας επέρριψε ευθύνες στις αμερικανικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι αμερικανικά μαχητικά σκοπίμως πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς κατά κυβερνητικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 62 Σύροι στρατιώτες και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100.
«Δεν ήταν ατύχημα από ένα αεροσκάφος. Ήταν τέσσερα αεροσκάφη, τα οποία συνέχισαν να επιτίθενται κατά θέσεων συριακών στρατευμάτων για περίπου μία ώρα ή ίσως και λίγο περισσότερο», είπε ο Άσαντ, προσθέτοντας ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε μία μεγάλη έκταση με λόφους κοντά σε θέσεις στρατιωτών.
Εντούτοις, το αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο θέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συρίας τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να πλήξουν τους τρομοκράτες στης χώρα, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει τη θέληση να συνεργαστεί με τη Ρωσία στην προσπάθεια εξόντωσης των εξτρεμιστικών οργανώσεων.
Ερωτηθείς πότε θα τερματιστούν οι συγκρούσεις, απάντησε: «Όταν έχεις πολλούς εξωτερικούς παράγοντες που δεν ελέγχεις, θα συνεχίσει και κανείς στον κόσμο δε ξέρει πότε (θα τελειώσει)».
Σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου, πρόσθεσε ότι ευθύνονται για αυτήν οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ που έχουν ενισχύσει όσους αντιτίθενται στο συριακό καθεστώς.
Όσο για την επίθεση σε κομβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες που θέλουν ρωσικά ή συριακά αεροσκάφη να βρίσκονται πίσω από αυτή, λέγοντας πως οι καταγγελίες τους «δεν είναι αξιόπιστες και απλώς είναι ψέματα».





HELLASFORCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου