Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Με αυτό η Άγκυρα τρέμει για το τέλος της...

grturk


Τους τελευταίους μήνες όπου η Τουρκία προκαλεί ανοιχτά την Ελλάδα και αμφισβητεί την Ελληνική Κυριαρχία σε πολλά νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και τα Δωδεκάνησα, έχει ξεχάσει μάλλον ότι υπάρχουν χάρτες που αποδεικνύουν πως  όχι μόνο δεν της ανήκουν τα νησιά, αλλά πως πρέπει να μας δώσει και άλλα!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Ιταλικούς χάρτες, η συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας στη θάλασσα, είναι σαφής, ενώ αποδεικνύεται παράλληλα, πως πρέπει να περάσουν στην Ελληνική κυριαρχία, νησίδες, βραχονησίδες και νησία, τα οποία βρίσκονται στις Μικρασιατικές ακτές.
Όσον αφορά τα Δωδεκάνησα, περάσαν στην Ελληνική κυριαρχία επίσημα το 1947, καθώς από το 1912 ήταν υπό Ιταλική κατοχή.
Η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, που ουσιαστικά «παρέδωσε» τα Δωδεκάνησα στην χώρα μας, αναφέρει στο άρθρο παράγραφος 1, ότι:
 «Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμουμένας, ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον,Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λιψόν, Σύμην, Κω και Καστελλόριζον, ως και τας παρακειμένας νησίδας»!
Οι χάρτες σχεδιάστηκαν μετά το τέλος της Ιταλικής κατοχής, του Β’ Π.Π και παρουσιάζουν όσα είχαν συμφωνηθεί τότε, για το Αιγαίο, τα οποία ισχύουν μέχρι σήμερα.
Στον πρώτο χάρτη που βλέπετε, φαίνετε με διακεκομμένη γραμμή, η τουρκική θαλάσσια μεθόριος.
Ο εν λόγω χάρτης αποτελεί απειλή για την Άγκυρα, καθώς παρουσιάζει τα πράγματα πολύ διαφορετικά, σε σχέση με τους ψευδής ισχυρισμούς της Τουρκίας. 
enna
Στον δεύτερο χάρτη βλέπετε την ίδια μεθόριο με λεπτομέρειες, ενώ φαίνεται πως το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και οι Βραχοσίδες Ίμια, ήταν υπό Ιταλική κατοχή, που σημαίνει ότι κατά τη Συνθήκη Ειρήνης, πέρασαν στην κυριαρχία της Ελλάδας. 
duo
Η Τουρκία αγνοεί τους εν λόγω χάρτες, καθώς δεν έφτασαν ποτέ στην Άγκυρα, παρά μόνο στην Ελλάδα, από την Ιταλία. 







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου