Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πλήρης Υπακοή: «Η Τουρκία κρατά την Ευρώπη με λουρί»


eu_turkey
Μετά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ανέφεραν ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
Η Deutsche Welle επικαλέστηκε αρκετές ευρωπαϊκές πηγές των ΜΜΕ για να δείξει την αντίδρασή τους για την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων.
Ειδικότερα, η DW τόνισε ότι όσον αφορά τη διευθέτηση της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, η ΕΕ έχει γίνει πολύ εξαρτώμενη από την Τουρκία. Η τουρκική πλευρά κάνει τη μία απαίτηση μετά την άλλη και η ΕΕ δεν έχει άλλη επιλογή από το να ικανοποιήσει όλα αυτά, αγνοώντας τα δικά της συμφέροντα.
Η συντηρητική αυστριακή εφημερίδα Die Presse έγραψε ότι «ήταν λάθος της Άγκελα Μέρκελ να στηριχθεί αποκλειστικά στην Τουρκία. Ο Πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει τώρα ότι του επιτρέπονται (σχεδόν) τα πάντα. Οι Ευρωπαίοι είναι ήσυχοι και φοβούνται να αρθρώσουν λέξη».
Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα της Τσεχίας Hospodárske Noviny αμφιβάλλει ότι η ΕΕ και η Τουρκία θα είναι σε θέση να επιτύχουν θετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τους. «Ακόμα και αν οι πλευρές συμφωνούν ότι η Τουρκία θα δεσμευτεί για τη φροντίδα του μέγιστου δυνατού αριθμού προσφύγων και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, θα πρέπει να δούμε τι παραμένει μόνο στα χαρτιά και τι θα εφαρμοστεί πραγματικά».
Με τη σειρά της, η πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει πολλά για να σώσει την Ευρώπη από τις συνέπειες της τρέχουσας μεταναστευτικής κρίσης και την κατάρρευση της Σένγκεν. «Αλλά δεν θα ήταν πολύ υψηλό το αντίτιμο; Η συμφωνία με τον Ερντογάν δεν θα σήμαινε την προδοσία του εαυτού μας;»
Η συντηρητική ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzetcan πιστεύει ότι η μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ θα αντιμετωπίσει σύντομα μια «αργή στροφή», ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Figaro περιγράφει τις προσπάθειες της Μέρκελ για την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης με σαρκασμό και ειρωνεία.
«Η γερμανική επιρροή είναι ιδιαίτερα αισθητή σε μια εποχή που κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και οι συνεργάτες της – ιδιαίτερα στη Γαλλία – είναι πολύ αδύναμοι για να την επαναφέρουν».





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου