Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΟΣ θα ρίξει τον Ερντογάν!

gege
Όπως σας αναφέραμε με προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr, η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας έχει έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση Ερντογάν, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως γίνονται οι κατάλληλες διεργασίες για ένα επερχόμενο πραξικόπημα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά μέλη του τουρκικού στρατού είναι οπαδοί του ισλαμιστή ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος υπήρξε πολιτικός πατέρας του Ερντογάν, αλλά τώρα προωθείται ως πρόσωπο κλειδί των ΗΠΑ, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στην Τουρκία.
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η φήμη πως ο Γκιουλέν εμπλέκεται παρασκηνιακά σε ύποπτες επιχειρήσεις. Πολλές είναι και οι φωνές που υποστηρίζουν πως συμμετέχει σε εμπόριο ναρκωτικών, προκειμένου να μπορεί να χρηματοδοτεί με χρήμα και όπλα τις Ισλαμικές μονάδες που βρίσκονται σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρία. 
Αν και είχε υπό την καθοδήγηση και την προστασία του τον Ερντογάν, ο Γκιουλέν θα συγκρουστεί ανοικτά μαζί του. Εκτός από αυτό το μέτωπο, ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Κεμαλιστές και τις τουρκικές μειονότητες, καθώς ενδέχεται οι τρεις αυτές "ομάδες" να συμμαχήσουν εναντίον του, προκειμένου να απομακρυνθεί πραξικοπηματικά από την εξουσία.
Αν τα σενάρια αυτά επιβεβαιωθούν και "πέσει" η κυβέρνηση Ερντογάν, τότε θα μπορέσει να επιστρέψει στην Τουρκία από τις ΗΠΑ (όπου έχει εξοριστεί). Αν κατορθώσει και ανέβει στην ηγεσία του τόπου, τότε αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς το οποίο θα είναι εθνικιστικό και ισλαμικό, το οποίο θα είναι εξαιρετικά καταπιεστικό για τους πολίτες και επιθετικό προς τις χώρες που γειτνιάζουν με την Τουρκία (Ελλάδα, Κύπρος, Συρία).
gegeb







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου