Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΑΖΕΙ εσκεμμένα ΣΕ ''ΕΞΟΡΙΑ''ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!




ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ''ΕΞΟΡΙΑ''ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
 
Με διπλωματικό τρόπο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν σχολίασε τα σενάρια που θέλουν τα κράτη-μέλη της Ευρώπης να πιέζουν εσκεμμένα την Ελλάδα, 
για διαχείριση του προσφυγικού καθώς επιθυμούν την έξοδο της από την Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ, μίλησε σε ελληνική εφημερίδα σχετικά με το μεταναστευτικό και το κλείσιμο των συνόρων.

«Κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να ελέγχει την επικράτεια του, συμπεριλαμβανομένου και το ποιοι θα μπορούν να εισέρχονται τη χώρα» δήλωσε ο κ. Τόνερ.

Ουσιαστικά με αυτή τη στάση ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, «αδειάζει» την Ελλάδα βάζοντας την σε «εξορία» αφού δρα το κάθε κράτος μόνος του χωρίς την υποτιθέμενη συλλογική λειτουργία των κρατών της Ε.Ε. βάσει όσων είπε.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου στον κ. Τόνερ ήταν:

Η Ελλάδα απειλείται από μια προσωρινή, αν όχι de facto έξοδο από την Σένγκεν, λόγω και του τείχους που κτίστηκε στα βόρεια σύνορα της. Εχουν οι ΗΠΑ θέση για το θέμα αυτό; Ανησυχείτε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αστάθεια την Ευρωπαϊκή Ενωση; Κατά τη γνώμη σας είναι αυτό δίκαάσιο για την Ελλάδα, μια χώρα που υποφέρει από την οικονομική κρίση και τώρα με την προσφυγική κρίση;

Η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ήταν:

«Τονίζουμε βεβαίως ότι πρόκειται για εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες. Όσο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες συνεχίζουν να εισρέουν σε αριθμό ρεκόρ, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις».

»Κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να ελέγχει την επικράτεια του, συμπεριλαμβανομένου και το ποιοι θα μπορούν να εισέρχονται τη χώρα. Καλωσορίζουμε τις προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων μας να ελέγξουν τα Ευρωπαϊκά σύνορα, παράλληλα με την ελαχιστοποίηση του πόνου των προσφύγων».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, κ. Τόνερ συμπλήρωσε: «Καθώς πολλοί από αυτούς εγκαταλείπουν συνθήκες τρομαχτικών συγκρούσεων, συνεχίζουμε να τονίζουμε ότι όλοι οι πρόσφυγες κάθε εθνικότητας πρέπει να γίνονται αποδέκτες συμπεριφορών με βάση τον ανθρωπισμό και την αξιοπρέπεια. Επίσης να έχουν πρόσβαση σε διαδικασίες αξιολόγησης (εννοεί και καταγραφής) για παροχή ασύλου. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση όπως εξελίσσεται».








volcalo times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου