Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τζάμπα απόπειρα...

Τζάμπα απόπειρα...



Στο Κριεκούκι που αποβιβάστηκε η Πόλα ορκίστηκε να απελευθερώσει πάση θυσία τον παγιδευμένο πρωθυπουργό...

Δημήτρης Νανούρης

Ενα σατανικό χαμόγελο έλαμψε στα χείλη της, βγαίνοντας από το κομμωτήριο της παραθαλάσσιας κωμοπόλεως. Αποφασισμένη όσο ποτέ η Πόλα Ρούπα, ψηλάφισε με το δεξί την τσάντα που κρεμόταν στον...
 αριστερό ώμο της. Συναίσθημα αλλόκοτης ασφάλειας την κατέλαβε μόλις ακούμπησε το περίστροφο. Μια κτηνώδης δύναμη ανάβλυσε αίφνης κι απ' τον τελευταίο πόρο του σώματός της. Είχε φτάσει επιτέλους η ώρα να απαλλάξει το παλικάρι απ' τα δεσμά.

Λένε πως είναι τρομοκράτης, τον κατηγορούν για φρικτά κακουργήματα. Υπονόμευσε τάχα μου τα θεμέλια της κοινωνίας, της οικονομίας και της ίδιας της δημοκρατίας, με δραστικότατα μείγματα πολιτικής. Εκείνη ξέρει ότι πάσχισε για το καλό του λαού και του τόπου, βουλιάζοντας συχνά ώς τον λαιμό στα σκ@τ@. Είναι απολύτως βέβαιη ότι η Ιστορία θα τον δικαιώσει. Χάιδεψε την αχινέ περμανάντ της. Τη βρήκε κάπως παλιομοδίτικη, πλην όμως αποτελούσε το ισχυρό ατού της μεταμφίεσής της.

Ιδού. Κοιτάχτηκε στην πρώτη βιτρίνα και τρόμαξε να αναγνωρίσει τον εαυτό της. Απλώθηκε στο κάθισμα πίσω απ' του συνοδηγού. «Στο ελικοδρόμιο», έδωσε ψυχρά εντολή. Ο ταξιτζής τη χαλβάδιαζε απ' τον καθρέφτη. Είχε χάσει αρκετά κιλά τους τελευταίους μήνες. Ούτε στα δεκαοχτώ της δεν ήταν τόσο κομψή. Φορούσε μαύρο κολάν και εφαρμοστή φούξια μπλούζα.

Κατέβηκε απ' το όχημα και κατευθύνθηκε στη μικρή αίθουσα αναμονής με τον αέρα της ελκυστικής σαραντάρας αστής. Μεγάλωσε σε χωριό, παρά ταύτα εκπαιδεύτηκε στον ρόλο από συντρόφισσα που 'παιζε στα δάχτυλα το σαβουάρ βιβρ. Πειστικότερη κτηματομεσίτρια αγοραπωλησιών σπάνιων ακινήτων σε πανάκριβες περιοχές δεν γινόταν να συναντήσεις.

Επιασε με τη μία πως ο χειριστής είναι του χεριού της. Ωσπου να πιουν τον ζεστό καπουτσίνο, πριν απ' την πτήση, της είχε εκμυστηρευτεί τη μισή του ζωή, ενώ οι αμφιβληστροειδείς του βυθίζονταν αδηφάγα στο πλούσιο μπούστο της. Της πρότεινε μάλιστα να παρακάμψει την αεροπορική εταιρεία στα επόμενα δρομολόγιά της, προσφέροντας γενναιόδωρες εκπτώσεις. Φτάνοντας στην Αίγινα του 'βαλε το πιστόλι στον κρόταφο.

Στρίψε για Αθήνα, δεν ωφελεί να αντιδράσεις, πέτα χαμηλά πάνω απ' το Ζάππειο κι όταν σου πω θα προσγειωθείς στην ταράτσα του Μαξίμου, πρόσταξε τονίζοντας μία μία τις λέξεις. Πειθάρχησε τρέμοντας ο πιλότος στις οδηγίες της αδίστακτης πελάτισσας, συνεννοημένης με τον ΘΑλέξη με μηνύματα στο κρυφό κινητό του. Οι επιτελείς του υποπτεύθηκαν την απόπειρα από κάτι μισόγελα, έκαναν φύλλο και φτερό τη συσκευή, ανακάλυψαν τη συνωμοσία και τον αμπάρωσαν στο γραφείο του. Στο Κριεκούκι που αποβιβάστηκε η Πόλα ορκίστηκε να απελευθερώσει πάση θυσία τον παγιδευμένο πρωθυπουργό.

Την επόμενη φορά θα τα καταφέρει. Πού θα πάει!
Την επόμενη φορά θα τα καταφέρει. Πού θα πάει!






nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου