Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις! Κρίση πολιτικού συστήματος και εκλογές τον Μάρτιο!





vdh

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως θα συγκληθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, λίγο πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως φαίνεται,
ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε εν τέλει την πρόταση που υπέβαλε η Φώφη Γεννηματά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η Ελλάδα έχει φθάσει σε οριακό σημείο, εξαιτίας του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών, αφού η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιοhot spot, όπου έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες άνθρωποι. 

Την ώρα που η Ευρώπη σκληραίνει τη στάση της κατά της Ελλάδας, τα ευρωπαϊκά σύνορα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ η Ε.Ε διαλύεται ταχύτατα, ύστερα από τις απειλές για έξοδο από αρκετές χώρες.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ώστε να υπάρξει μεγάλη συναίνεση, σχετικά με τη στάση που θα διατηρήσει η χώρα στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής, όπου η χώρα μας θα απαιτήσει υποχρεωτική αναλογική συμμετοχή από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη στοrelocation.

Φαίνεται λοιπόν πως η Ελλάδα αντιδρά, αφού ο πρωθυπουργός όξυνε τις αντιπαραθέσεις με την Ε.Ε., εν μέσω μίας κρίσης του πολιτικού συστήματος. 

Επιπλέον, ασκούνται πιέσεις από παντού στην κυβέρνηση, ενώ σε λίγο καιρό αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος.


Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται πως η αξιολόγηση δε θα έχει θετικό τέλος, αφού όλα δείχνουν πως δε θα περάσει το ασφαλιστικό. 

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, τότε η πιθανότητα για εκλογές την άνοιξη είναι τεράστια, καθώς δε θα υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης.






attika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου