Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΒΟΜΒΑ! Αυτός είναι ο στόχος της Γερμανίας…

grexit


 Πρόκειται για ένα σχέδιο που τελικά βάζει θέτει ξανά σε ενέργεια η Γερμανία καθώς ο Υπουργός Οικονομικών της κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε εντός των εορτών έστειλε ως δώρο στην Ελλάδα την απειλή- τελεσίγραφο του Grexit .Κάτι καινούργιο όμως ήρθε στο προσκήνιο παράλληλα με αυτήν την απειλή κα είναι το shengen-exit που προστίθεται από τους Γερμανούς για έξοδο η αποχώρηση της Ελλάδας από την ομώνυμη Συνθήκη η οποία, ως γνωστό, αφορά στην ελεύθερη επικοινωνία στις χώρες-μέλη.
Σαφώς αφορμή ήταν το ζήτημα του μεταναστευτικού έχοντας ως επιχείρημα πως η Ελλάδα δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι την Ευρωπαϊκή Ένωση κατ επέκταση θα ήταν η πιο δίκαιη τιμωρία από πλευράς τους η έξοδος της χώρας από την Συνθήκη.
Οι στόχοι των απειλών για έξοδο από την Ευρωζώνη, είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι. Το GREXIT βρίσκεται μόνιμα ψηλά στην κατηγορία των εκβιασμών τους προκειμένου η Eλληνική Κυβέρνηση να μη καθυστερήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων που προβλέπουν τα Μνημόνια. Μέσω των μεταρρυθμίσεων εξυπηρετούνται και εδραιώνονται και ειδικά γερμανικά οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Παράλληλα οι επαναλαμβανόμενες απειλές, οδηγούν σε υπόνοιες για υπόγειους σχεδιασμούς του Βερολίνου για δημιουργία Ευρωζώνης δύο ή περισσοτέρων ταχυτήτων και γιατί όχι και Ευρώπης με κράτη-μέλη με διαφορετικό στατους.







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου