Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Βουλιάζει η ελληνική οικονομία! Μαραζώνουν οι βιομηχανίες

mellongr



Ως "ναυαγό σε βαθιά νερά και δίχως σωσίβιο" θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την ελληνική οικονομία, με το σύνολο του ελληνικού λαού να βλέπει τη σταδιακή υποχώρηση όλων των κλάδων.
Στο προσκήνιο αυτή την περίοδο δείχνει να είναι ο κλάδος την ελληνικής βιομηχανίας, με τις πληροφορίες που βρίσκονται στα χέρια του voicenews.gr, να είναι εντελώς απογοητευτικές καθώς, κατά τον μήνα Οκτώβριο του 2015 παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 18,9%, στον  γενικό δείκτη του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η μεγάλη "βουτιά" του βιομηχανικού κλάδου οφείλεται στο ισχυρό πλήγμα που δέχτηκαν τα ορυχεία - λατομεία και οι μεταποιητικές βιομηχανίες, τα οποία είδαν τους κύκλους εργασιών τους να μειώνονται κατά 12,5% και 19% αντίστοιχα.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο με την ΕΛΣΤΑΤ τονίζει, πως υπήρξε μείωση στον δείκτη του κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 17,8%, αλλά και της εξωτερικής κατά 20,3%.











voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου