Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις! Άλλο ένα χτύπημα του Πούτιν στον Ερντογάν...


sfaliara poutin erdogan

Μεγάλο πλήγμα για την Τουρκία και τον Ερντογάν μέσα απο τα "σπλάχνα¨της Τουρκίας. Εντός των ημερών, σύμφωνα με το voicenews.gr, το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, το HDP, πρόκειται να ανοίξει γραφείο διπλωματικής εκπροσώπησης στην ρωσική πρωτεύουσα.
Όπως ανέφερε το κουρδικό κανάλι Özgür Gün TV, την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Selahattin Demirtaş, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα όπου θα έχει σημαντική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ.
Η επίσκεψη αυτή ήδη έχει θορυβήσει την Άγκυρα καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργείται μόνιμη γραμμή άμεσης επικοινωνίας μεταξύ του φιλοκουρδικού κόμματος με την Μόσχα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας είναι σε τεντωμένο σχοινί και από την άλλη αυτές τις μέρες διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών
Ο Selahattin Demirtaş αναμένεται να εκθέσει στους Ρώσους την κατάσταση στην νοτιοανατολική Τουρκία όπου τα πράγματα συνεχώς εκτραχύνονται σε σημείο η τουρκική πολεμική αεροπορία να βομβαρδίζει πόλεις με κουρδικό πληθυσμό μέσα στο τουρκικό έδαφος. Παράλληλα θα συζητήσουν και τις εξελίξεις στον συριακό εμφύλιο καθώς και την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου