Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Το Παγκόσμιο ΚΡΑΧ είναι προ των πυλών και ξεκινάει με...

krax


 Αλλαγή σκηνικού στην παγκόσμια οικονομία μαρτυρούν τα τελευταία γεγονότα. Η αύξηση του επιτοκίου δανεισμού από την FED κατά 25 μονάδες βάσης, η πρώτη την τελευταία 6ετία, και παράλληλα η άνοδος της συναλλαγματικής αξίας του δολαρίου, που επήλθε μετά την αύξηση των πιέσεων στην τιμή του πετρελαίου, αποδείχτηκαν εργαλεία των ΗΠΑ προκειμένου να κατακλύσουν την παγκόσμια αγορά, προκειμένου να" χτυπήσουν" την Ρωσία. Αλλά με τι κόστος;
Η ξαφνική αυτή αύξηση του επιτοκίου δανεισμού από την FED και η ενίσχυση του δολαρίου, άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την αγορά πετρελαίου. Σύμφωνα με τα μέσα, τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης άρχισαν να εμφανίζουν διακυμάνσεις , με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αρνητικά οι επενδυτές από την υποχώρηση του πετρελαίου σε χαμηλό 11 ετών. Αυτό φοβίζει τους επενδυτές καθώς ενδέχεται να υπάρξει υπερπροσφορά του πετρελαίου και χαμηλή ζήτηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004, με το Brent να βρίσκεται στα 36,17 δολάρια ανά βαρέλι και το WTI στα 36,20 δολάρια.
Οι ΗΠΑ, σε μια κίνηση επηρεασμού της Ρωσία, η οποία βασίζεται κυρίως στο φυσικό αέριο, ρίχνει στην αγορά όλο και πιο πολύ φτηνό πετρέλαιο από τα αποθέματά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το πετρέλαιο προέρχεται από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ.
Μέσα σε όλο αυτό το χαμό το χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αργό (WTI) καταγράφει απώλειες 0,95% στα 34,40 το βαρέλι, ενώ το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου το Brent υποχωρεί κατά 1,25% στα 36,42 το βαρέλι.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά μαζί, δηλαδή απόφαση της FED να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού και η παράλληλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, αρχίζουν να επηρεάζουν και τις τιμές χρυσού, ασημιού και χαλκού και μάλιστα αρνητικά, κάτι που θα φανεί το ερχόμενο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.










voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου