Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Β. Πούτιν: Δεν θέλουμε πίσω την Σοβιετική Ένωση...

poytin


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θέλει την επιστροφή της Σοβιετικής Ένωσης ενώ οι Ευρωπαίοι θεωρούν όμοια την Ρωσία με την υπόλοιπη Σοβιετική Ένωση.
Ακόμα ο πρόεδρος ρωτήθηκε για το αν θα γίνει πόλεμος και εκείνος απάντησε λέγοντας ότι: 
«Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στον πλανήτη που είναι αρκετά τρελός ώστε να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».
Όμως είπε ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει να εξελίσσει τα πυρηνικά της όπλα. Ανέφερε: «Η πυρηνική τριάδα είναι η βάση της πολιτικής πυρηνικής ασφάλειάς μας, αλλά ποτέ δεν έχουμε- ούτε πρόκειται- περιφέρει αυτό το πυρηνικό ”ρόπαλο”, παρότι στο στρατιωτικό μας δόγμα έχει μία σωστή θέση και κατάλληλο ρόλο».
Τέλος είπε για την Σοβιετική ένωση και τόνισε ότι: «Οσο για την Ουκρανία και την μετασοβιετική περιοχή γενικά, στην πραγματικότητα είμαι πεπεισμένος ότι η θέση των Δυτικών εταίρων μας, Ευρωπαίων και Αμερικανών, δεν συνδέεται με την προστασία των συμφερόντων της Ουκρανίας, αλλά με μία προσπάθεια να αποτραπεί η αναβίωση της Σοβιετικής Ενωσης. Και κανείς δεν θέλει να μας πιστέψει όταν λέμε ότι δεν είναι στόχος μας να αποκαταστήσουμε τη Σοβιετική Ενωση. Οπως έχω ήδη πει, αυτά είναι απομεινάρια του Ψυχρού Πολέμου, του παρελθόντος, και είναι αυτά τα πράγματα που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε. Η Ευρώπη έχει επεκταθεί, διευρυνθεί, σε βάρος των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες αντιμετώπιζαν πάντα με μεγάλη καχυποψία τη Σοβιετική Ενωση και αυτή η καχυποψία έχει μετατοπιστεί στη σύγχρονη Ρωσία».










voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου