Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Φάτε τους λάθρο στη μάπα για να καταλάβετε τι τραβάει η Ελλαδίτσα μας (βίντεο)


lathro_eisvoli_fortiga
Σοκαριστικό βίντεο που τραβήχτηκε στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί δείχνει απελπισμένους μετανάστες που προσπαθούν να εισβάλουν σε φορτηγά παράδοσης με κατεύθυνση προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το κλιπ δείχνει τεράστιες συμμορίες μεταναστών να τριγυρνούν στην εθνική οδό προσπαθώντας να επιτεθούν στα οχήματα.
Αστυνομία ή αρχές μετανάστευσης δεν φαίνονται πουθενά καθώς οι μετανάστες ανοίγουν την πίσω πόρτα ενός φορτηγού πριν επιχειρήσουν να βγάλουν έξω το περιεχόμενό του για να μπουν μέσα, ενώ άλλοι προσπαθούν να τραβήξουν ένα πάνελ της κάτω πλευράς του φορτηγού.
Ένας ξεναγός στο λεωφορείο από όπου γυρίστηκε το υλικό λέει στους επιβάτες, «Μην πανικοβάλλεστε παιδιά, έχουμε κλειδώσει όλες τις πόρτες. Προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε παιδιά».
Οι επιβάτες ακούγονται να είναι σε κατάσταση σοκ, με έναν να σχολιάζει, «Αυτό είναι που έχουμε δει στην τηλεόραση».



Οι μετανάστες θέλουν να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή μπορούν να εκμεταλλευτούν το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας και να αποκτήσουν ένα πολύ υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από ό, τι στη Γαλλία, όπου αναγκάζονται να διαμένουν σε ένα αυτοσχέδιο χωριό με σκηνές στο Καλαί, γνωστό ως «ζούγκλα».
Περίπου 2.500 μετανάστες ζουν στο χωριό, με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από το Σουδάν, την Ερυθραία, τη Λιβύη και τη Συρία.
Η κατάσταση είναι τόσο φριχτή που μια ηγετική ομάδα μεταφοράς εμπορευμάτων προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα μπορούσε να αναστείλει τις προμήθειες που διέρχονται γενικά από το Calais, προκαλώντας ελλείψεις τροφίμων και μαζικές αυξήσεις των τιμών.
Ο Donald Armour, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου των εμπορευματικών μεταφορών, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Express ότι η αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου «κινδυνεύει να καταρρεύσει», ως αποτέλεσμα των οδηγών που αρνούνται να περάσουν από το Calais.
Τον περασμένο μήνα, η μεταφορική εταιρεία Maru International ανακοίνωσε ότι μποϊκοτάρει το Καλαί λόγω φόβων ότι «κάποιος θα σκοτωθεί» από τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Goldman Sachs και Ειδικός Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση Peter Sutherland, δήλωσε χθες ότι η Βρετανία θα πρέπει να δεχθεί περισσότερους μετανάστες, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ενός περιβάλλοντος «ξενοφοβίας και του ρατσισμού».

phgh: http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου