Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Ρωσία σε ΗΠΑ - Σταματήστε τις προκλήσεις!



proklhseis
Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος προειδοποίησε πως εάν οι ΗΠΑ αποθηκεύσουν βαρύ οπλισμό στις χώρες της Βαλτικής και την ανατολική Ευρώπη, τότε η Μόσχα θα ενισχύσει τις δυνάμεις στα δυτικά σύνορά της.
Σύμφωνα με δηλώσεις της Ουάσινγκτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προγραμματίσει να αποθηκεύσουν βαρύ οπλισμό στις χώρες της Βαλτικής και την ανατολική Ευρώπη προκειμένου να καθησυχάστει ο φόβος των συμμάχων εξαιτίας του ρόλου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος στρατηγός Γιούρι Γιακούμποφ δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε "το πιο επιθετικό βήμα από το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ" μετά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
"Η Ρωσία θα έχει μόνο την επιλογή της ενίσχυσης των στρατευμάτων και των δυνάμεών της στη δυτική πλευρά της", δήλωσε ο στρατηγός Γιακούμποφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Ρώσος στρατηγός διευκρίνισε ότι η χώρα του πρώτα θα προσθέσει νέες μονάδες αρμάτων μάχης, πυροβολικού καθώς και αεροπορικές στα δυτικά της σύνορα. Θα επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη νέων πυραύλων Ισκαντέρ στον θύλακα του Καλίνινγκραντ και θα συγκεντρώσει δυνάμεις της στη Λευκορωσία.
Η Πολωνία και η Λιθουανία επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την τοποθέτηση βαρέος οπλισμού σε αποθήκες στην περιοχή.

phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου