Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Bαρουφάκης: Οι πιστωτές θέλουν να μας χτυπήσουν- Δεν θα γίνουμε 'yes sir'



varu2
 Mαινόμενος εμφανίστηκε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ σε ομιλία του στη Κρήτη.
"Θέλουμε μια Ευρώπη ευημερίας ή μια Ευρώπη-κελί;" ξεκινήσε την ομιλία του στο Ηράκλειο, ο κ Βαρουφάκης και στη συνέχεια τόνισε "Αν προσυπογράψουμε τις πολιτικές που θέλουν , θα βαθύνει η κρίση. Έχουμε τρεις θεσμούς που δε θέλουν το ίδο πράγμα αλλά και τα κράτη μέλη με τις δικές τους ατζέντες. Συμφωνία δεν έχει επέλθει γιατί είναι πολυδιασπασμένοι. Έχουν χάσει τον έλεγχο διαδικασιών. Η οναδική δύναμη ευθύνης είναι η Ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.", είπε ο Έλληνας Υποικ.
Ξεκαθάρισε πως "το eurogroup χωρίζεται σε τρει ομάδες. Σε εκείνους που πιστεύουν στην λιτότητα , οι οποίοι όπως είπε είναι λιγότεροι από πέντε, σε εκείνους που έχουν επιβάλλει λιτότητα αλλά δε πιστεύουν σε αυτή αλλά υπέκυψαν από φόβο μην εκτεθούν και τέλος από ηγέτες σημαντικών χωρών που φοβούνται μη τους επιβληθεί η λιτότητα αν η Ελλάδα τα καταφέρει να διαπραγματευτεί καλύτερα."
Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μη δεχόμαστε εξωτερικές παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ , "είναι χασαπική!", σχολίασε ο κ Βαρουφάκης και αναφερόμενος στην αντιπολίτευση τους παρομοίωσε με μαυραγορίτες που έλεγαν "Βάστα Ρομελ".
"Ξέρουμε να λέμε "ναι" σε λογικές προτάσεις. Δεν θα γίνουμε "yes men" και "yes woman"
"Τη ρήξη δε την εχουμε στο τραπέζι αλλά πρεπει να μπορούμε να τη διανοηθούμε.Θα έχουν από εμας τη μία λογική πρόταση μετά την άλλη αλλά δε θα υπάρξει πουθενά η ταπείνωση.Αν θέλουν την ταπείνωση μας, θα υποστούν την διάλυση της Ευρώπης. Η ρήξη πρέπει να γίνει εδώ, με το κατεστημένο, με τον ίδιο μας τον κακό εαυτό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου