Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Μετά τον ρωσικό αγωγό, στην Ελλάδα και ηλεκτρικό ρεύμα από το Ισραήλ…


ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ
ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ…
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, έδωσαν οδηγίες στους αρμόδιους υπουργούς τους να ανεβάσουν ρυθμούς και να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συνεκμετάλλευση κοινών ενεργειακών πηγών.
Οι χθεσινές συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ επιβεβαίωσαν το αναβαθμισμένο επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών.
Στις συνομιλίες κυριάρχησε το θέμα της Ενέργειας και όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, ο κ. Νετανιάχου επισήμανε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να εργαστούν προκειμένου το φυσικό αέριο να μετατραπεί σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Επί τούτου συμφώνησαν πως θα πρέπει να αρχίσουν αμέσως οι διαβουλεύσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από Ισραήλ και Κύπρο προς την Ελλάδα και απ’ εκεί στην Ευρώπη.
Συμφωνήθηκε περαιτέρω ότι οι δύο χώρες να ξεκινήσουν στρατηγικό διάλογο για τα ζητήματα της ενέργειας και του ηλεκτρισμού.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν και για την τριμερή Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα στη Λευκωσία. Ενόψει τούτου στις 4 Αυγούστου θα βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα για συνομιλίες με την ισραηλινή κυβέρνηση ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ.
Στην ατζέντα των συζητήσεων του προέδρου Αναστασιάδη ήταν και το Μεσανατολικό, όπως και το Κυπριακό. Ο κ. Νετανιάχου ζήτησε να ενημερώνεται από τη Λευκωσία για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

phgh: http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου