Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την ακύρωση άδειας πτήσης ρωσικών αεροσκαφών από το ελληνικό FIR!


russian_airplane
Ένα διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, μετά από αίτημα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρμεντ να ακυρωθεί από τις ελληνικές αρχές η άδεια πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών, στο ελληνικό FIR, με τον φόβο ότι μεταφέρουν Ρώσους κομάντος στη Συρία.
Σύμφωνα με το Mega, οι ρωσικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία για μεταφορά στρατευμάτων, αφού δηλώνουν πως πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ και ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει σε δηλώσεις του πως δεν έχει αποφασιστεί περαιτέρω εμπλοκή της Μόσχας στην Συρία.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, ήδη Ρώσοι κομάντος υπηρετούν στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ, ενώ όπως τονίζεται ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία.
Ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα της Μόσχας έγινε πριν από έναν μήνα ενώ εξετάζεται το αντίστοιχο αίτημα της Ουάσιγκτον, με τις ελληνικές αρχές να μην θέλουν να διαταράξουν τις σχέσεις της Αθήνας με την Μόσχα.
Η Αθήνα αρνήθηκε να «συμμορφωθεί» στο αμερικανικό αίτημα να μην επιτρέψει την διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο της: Επικαλούμενο διπλωματική πηγή, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μεταδίδει πως η Μόσχα ζήτησε και έλαβε την άδεια της Αθήνας για τη διεξαγωγή πτήσεων μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία μέσα στον Σεπτέμβριο (1-24/9).
Όπως λέει η πηγή από την Αθήνα, οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν να το πράξουν, προκειμένου να μην επιδεινώσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία. Από την πλευρά της πάντως η Αθήνα αρνείται μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.


hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου