Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πούτιν ηγέτης για την εθνική κυριαρχία



poutin

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Eastern Economic Forum (EEF) στο Βλαδιβοστόκ, ζήτησε επιπρόσθετα μέτρα για τη μείωση του κόστους των μεταφορών και της ενέργειας για τις επιχειρήσεις. Πάνω σε αυτό πρότεινε την παράταση του καθεστώτος ελεύθερου λιμένα από το Βλαδιβοστόκ σε άλλες πόλεις-λιμάνια και τόνισε τη σημαντικότητα «επέκτασης της οικονομικής ελευθερίας» ως κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Πούτιν δεν θα ήταν δυνατόν να μην κάνει λόγο για την Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εναντιωθεί απέναντί του «Η Ρωσία έχει συχνά προειδοποιήσει για τα μείζονα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η Ευρώπη, ως αποτέλεσμα των δυτικών πολιτικών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Με τις ομάδες τζιχαντιστών να τρομοκρατούν τους ανθρώπους, έτσι ώστε η τρέχουσα κρίση προσφύγων στην ΕΕ να μην αποτελεί έκπληξη. Η κρίση ήταν απολύτως αναμενόμενη», είπε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας, τόνισε: «Εμείς στη Ρωσία, και εγώ προσωπικά πριν από λίγα χρόνια, είπαμε χωρίς περιστροφές ότι βασικά προβλήματα θα προέκυπταν, αν οι λεγόμενοι δυτικοί εταίροι μας εξακολουθούσαν να διατηρούν λανθασμένη την εξωτερική τους πολιτικής, ιδιαίτερα στις περιοχές του μουσουλμανικού κόσμου, τη Μέση Ανατολή , τη Βόρεια Αφρική, που επιδιώκουν μέχρι σήμερα».
Σύμφωνα με τον Πούτιν, το βασικό μειονέκτημα της δυτικής εξωτερικής πολιτικής είναι η επιβολή των δικών της προτύπων σε όλο τον κόσμο χωρίς να λαμβάνει να την ενδιαφέρουν συνθήκες που υπόκεινται στις ιστορικές, θρησκευτικές, εθνικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων περιοχών.
«Θέλουμε πραγματικά να σχηματιστεί κάποιο είδος διεθνούς συνασπισμού, ως εκ τούτου, έχουμε προβεί σε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι μίλησε γι ‘αυτό το ζήτημα με τον Πρόεδρο Ομπάμα.
Βέβαια είναι ακόμη πολύτ νωρίς να συζητήσουμε «άμεση» ρωσική συμμετοχή σε στρατιωτικές ενέργειες εναντίον του ISIS,, καθώς η Μόσχα εξετάζει επί του παρόντος «άλλες επιλογές».
«Το θέμα της ανοικοδόμησης των τοπικών οικονομιών και του κοινωνικού τομέα για να πεισθούν οι τρομοκρατημένοι άνθρωποι να επιστρέψουν στη βάση τους, θα προκύψει μόνο αν εκδιωχθεί η τρομοκρατία από εκεί», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Κλέινοντας το λόγο του υπογράμμισε ότι : «Αλλά διεθνή υποστήριξη για την ανοικοδόμηση της κρατικής υπόστασης στις χώρες οι οποίες έχουν υποστεί πλήγματα από το ISIS, πρέπει να γίνεται μόνο με πλήρη σεβασμό για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις τοπικές παραδόσεις. Αν δράσουμε μονομερώς και αδιαφορήσουμε για τις δημοκρατικές αρχές και διαδικασίες για ορισμένες περιοχές, θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερο αδιέξοδο».
Δείτε τα βίντεο:






voice news


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου