Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

«Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη Ν.Δ., Ο λαός θα κρίνει…» (Βίντεο)


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία απέκλεισε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Ενώ Παράλληλα χαρακτήρισε «υποκρισία» το να λέει ο Β. Μεϊμαράκης ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί του.
«Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας (με τη Ν.Δ.) διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πολύ μεγάλες, δεν υπάρχει κοινός στόχος. Θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά που η Ν.Δ. και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», είπε.
«Για ποιο λόγο τόσο ξαφνικά με έχει συμπαθήσει ο κ. Μεϊμαράκης; Όταν βγαίνει και με λέει ‘ψευτράκο’, ‘πονηρούλη’ και ‘πολιτικό αγύρτη’ πώς είναι δυνατόν να λέει ότι θέλει να συνεργαστούμε; Αυτό είναι υποκρισία», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν είμαι ‘ψευτράκος’, ‘πονηρούλης’ και ‘πολιτικός αγύρτης’ γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει γιατί θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαφορά, ότι όλοι είναι το ίδιο, κατεβάζοντας χαμηλά τη δυναμική που έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλουμε να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το παλιό και να δώσουμε μάχη για το καινούριο» ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να κυβερνήσει «με τους έντιμους ανθρώπους, με τους καλύτερους και τους αξιότερους, ακόμη κι αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».
Διευκρίνισε δε ότι «είναι άλλο πραγμα να θέλεις τον διάλογο, κι άλλο το να θέλεις να συνεργαστείς ακόμη και με ανθρώπους που έχουν διαφορετική ιδεολογία με σένα, αρκεί να είναι έντιμοι». Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές, αν δεν καταφέρει να έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή, θα είναι πολύ κοντά σε αυτή και, άρα, θα σχηματισθεί κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος, είμαστε πιο προσγειωμένοι». «Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα», είπε. Επισήμανε ακόμη ότι ο τόπος χρειάζεται κυβερνήσεις τετραετίας και σταθερότητα, αλλά και μεγάλες τομές», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «τα δυσκολα είναι πίσω μας».
Ερωτηθείς για όσους αποχώρησαν από το κόμμα του τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μεγάλη φουρτούνα όμως το σκαρί ήταν γερό και προχωράμε μπροστά». «Ουδέν κακό αμιγές καλού», συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι το κόμμα τώρα «πορεύεται σε συμπαγές πλαίσιο και πλέον δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι φλερτάρουμε με τη δραχμή ή ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλαδα». Αναφερόμενος δε σε όσους «αποφάσισαν να δραπετεύσουν από την ευθύνη και να φτιάξουν το δικό τους ιδεατό πλαίσιο προκειμένου να μην λασπώσουν τα χέρια τους», είπε ότι «ο ελληνικός λαός θα κρίνει, θα συγκρινει και θα αποφασίσει».
Σε ό,τι αφορά τέλος την κριτική που δέχεται γιατί υπέγραψε το μνημόνιο είπε ότι θα είναι ο τελευταίος που θα ωραιοποιήσει τη συμφωνία, για να προσθέσει ότι «κάθε συμφωνία έχει και συμβιβασμούς και υποχωρήσεις και ότι θα πρέπει να δούμε και τι παίρνουμε από αυτή». «Έχουμε μια συμφωνία που είναι σε στέρεο έδαφος, εχουμε πλήρη χρηματοδότηση και έχουμε τη διαπραγμάτευση για το χρέος μπροστά μας», ανέφερε. Υπογράμμισε τέλος ότι «από τη συμφωνία δεν θα δραπετεύσουμε, αλλά θα φύγουμε από αυτή αν εφαρμόσουμε σωστά και δώσουμε τις μάχες που πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου