Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Βολές Κωνσταντοπούλου κατά Λαγκάρντ και Τουσκ


Βολές Κωνσταντοπούλου κατά Λαγκάρντ και Τουσκ

Βολές κατά της Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και του Ντόναλντ Τουσκ εκτόξευσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο Channel 4.
Κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ για την ανάγκη να γίνει συζήτηση μεταξύ "ενηλίκων", η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή "προβληματική" και υποστήριξε ότι "οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως ανήλικοι που πρέπει να υπακούουν σε κυβερνήσεις ως ενήλικες".
Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έκανε λόγο για "chicken game", η πρόεδρος της Βουλής είπε:
"Θα συμβούλευα όλους να μην κάνουν σαν να πρόκειται για παιχνίδι, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία".
Στην ίδια συνέντευξη η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι "το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο" και ζήτησε ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς.
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η άλλη πλευρά θα πει ότι δεν είναι η Ευρώπη που εκβιάζει την Ελλάδα αλλά η Ευρώπη εκβιάζεται από την Ελλάδα με τις αναφορές για τις επιπτώσεις ενός Grexit, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι "δεν θα πρέπει να θεωρείται εκβιασμός η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική”.
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου: "Πώς νιώθετε ως δικηγόρος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας, κ. Τσίπρα, ο οποίος κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, λέγοντας ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;".
Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την έντονη ενόχληση της προέδρου της Βουλής, η οποία απάντησε: "Με συγχωρείτε, αλλά πιστεύω ότι κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες βασικά οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προδιατυπωμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις".

phgh:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου