Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η «ΜΙΚΡΗ» ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ «ΜΕΓΑΛΕΣ» ΗΠΑ ΝΑ… ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ


GREXIT LOGO
Κατά τα άλλα, πριν σύντομο χρονικό διάστημα έβγαιναν όλοι στα συστημικά ΜΜΕ και το έπαιζαν άνετοι αναφερομένοι στο ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ… Αμ δε. Δυτικοί και Ευρωπαίοι, καθοδηγούμενοι από ΗΠΑ και Γερμανία, τρέμουν σαν τα ψάρια το GREXIT, ο καθένας υπό το τον φόβο της κατάρρευσης των συμφερόντων του και όχι φυσικά για τα όσα δεινά (που δεν θα είναι και τόσο καταστροφικά όσο τα παρουσιάζουν) θα ακολουθήσουν για τους Έλληνες…
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «καίγονται» για άμεσο συμβιβασμό Ελλάδας και Δανειστών και υπάρχει αιτία…
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ΗΠΑ, για το τι μπορεί να επακολουθήσει μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη;
Εμπειρογνώμονες αποκαλύπτουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη, φοβούμενοι ότι μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσουν νέους στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία και την Κίνα.
Ο συνδιευθυντής του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας, Mark Weisbrot υποστήριξε πως αν η Ελλάδα αφήσει την ευρωζώνη, θα μπορούσε να δανειστεί από τη Ρωσία και την Κίνα, και, επιπλέον, θα ακολουθούσε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά
Ο φόβος απορρέει από το γεγονός πως στην Ουάσινγκτον δεν επιθυμούν να μοιράζονται με «αδίστακτους», όπως χαρακτηρίζουν Ρώσους και Κινέζους, την χάραξης πολιτικής και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
«Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν έχουν πραγματικά μια αξιόπιστη απειλή, όταν λένε ότι θα κόψουν την πίστωση προς την Ελλάδα, εάν η κυβέρνηση δεν κάνει ό, τι θέλουν» πρόσθεσε.
H σημερινή ελληνική κρίση παίζει σημαντικό ρόλο και όσο συνεχίζει, θα επιταχύνει τη μετατόπιση της οικονομικής και στρατηγικής παγκόσμιας δύναμης προς τα ανατολικά, τονίζει από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων, Ρίτσαρντ Wellings.
«Η Ευρώπη ταλαιπωρείται μερικά πολύ βαθιά θεμελιώδη προβλήματα, κυρίως της γήρανσης του πληθυσμού, έλλειψη ανταγωνιστικότητας, λόγω υψηλών φόρων και ρυθμίσεων», είπε αρχικά. Και συνέχισε: «Αυτό ακριβώς πρόκειται να ενισχύσει τα βαθιά ριζωμένα προβλήματα στην Ευρώπη. Και σύντομα η γρήγορη σχετική παρακμή θα μετατοπίσει τον παγκόσμιο οικονομικό πυρήνα προς την Άπω Ανατολή».
Ο Weisbrot, τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της παραμένουν αποφασισμένοι να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της σφαίρας επιρροής τους.

phgh:http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου