Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Σκληρή η φάρα των «Νονών της Νύχτας» που εξέρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ



 Ποιοι είναι οι οκτώ «νονοί της νύχτας» που συνελήφθησαν
Δύο ομάδες εκβιαστών, που συνδέονται μεταξύ άλλων με «παραγγελίες» για ταραχές σε αθλητικούς χώρους, αλλά και την έκρηξη βόμβας στην πρόεδρο Εφετών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Στο «πλευρό» γνωστού προέδρου ποδοσφαιρικού αθλητικού σωματείου της Δυτικής Ελλάδας αλλά και ενός ακόμη στη Δυτική Αττική, με «κατά παραγγελία» συμμετοχές σε επεισόδια στους αθλητικούς χώρους, είναι ο 29χρονος Α.Τ., ο οποίος συνελήφθη, μαζί με 8 ακόμη «νονούς της νύχτας» στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων εξάρθρωσης δύο  εκβιαστικών ομάδων από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο 29χρονος ήταν ύποπτος για την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της Προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, τον Νοέμβριο του 2012 στο Χαλάνδρι, η οποία είχε αποδοθεί στην «ομάδα Βλαστού», χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί.
 Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 42χρονος Μ.Χ., «δεξί χέρι»-«πρωτοπαλίκαρο» και «εισπράκτορας» μέχρι πρότινος του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος ήταν καταζητούμενος καθώς του είχαν επιβληθεί 15 χρόνια κάθειρξης για εκβίαση και εκρήξεις σε περιοχές του Πειραιά.
Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν πως προς το παρόν δεν προκύπτει εμπλοκή Βλαστού ή άλλων ηγετικών μελών της Creek Mafia, στην υπόθεση, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες και πληροφορίες πως ο 42χρονος επικαλείτο τα ονόματά τους, ίσως εν αγνοία τους, εκβιάζοντας καταστηματάρχες. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν φερόταν «εκτελεστής» δύο συμβολαίων θανάτου  για λογαριασμό της Greek Mafia, «υπογεγραμμένα» για δύο μέλη αντίπαλης ομάδας, που ποτέ όμως δεν εκτελέστηκαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά μέλη της μίας ομάδας, που πωλούσε προστασία σε καταστηματάρχες στην Αττική, Πάτρα, Κιάτο, Ξυλόκαστρο και Κόρινθο, ενώ από το «παρακλάδι» τους, συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός της Τροχαίας, στην περιοχή του Βόλου.
Συνελήφθη επίσης ένας 33χρονος γνωστός «Ολυμπιακός» πυγμάχος σε πόλη της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος το 2013 είχε κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία, όταν σε σπίτι του στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, παρείχε κρησφύγετο σε δράστη ανθρωποκτονίας, που είχε διαπραχθεί στο πλαίσιο αιματηρού πολέμου «νονών», ο οποίος είχε ξεσπάσει σε επαρχιακή πόλη. Μαζί του είχε συλληφθεί η τότε σύντροφός του, μοντέλο και Σταρ Ελλάς!

phgh:veteranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου