Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αυτα ειναι τα 11 αεροσκάφη που αλλάζουν τα δεδομένα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

10.06.2015 | 14:20
Image

Σήμερα τα πλέον εξελιγμένα αεροσκάφη εχουν περάσει στο επίπεδο της επιστημονικής φαντασίας.

Σε λίγα χρόνια, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα μπορούν να χωράνει στην παλάμη του χεριού ενός ατόμου και άλλα με άνοιγμα φτερών 117 ποδια, σε θέση να εκτοξεύουν δορυφόρους στο διάστημα, θα είναι πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, τα drones και οι προηγμένες τεχνολογίες θα εξαπλωθούν πέρα απο τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν θα έχουν εξαιρετικά προηγμένες ενάεριες δυνατότητες.

Δειτε παρακάτω κάποια αεροσκάφη που θα αλλάξουν το παιχνίδι.

F35 - Stealth Lightning II


Το F-35 μπορεί να ειναι το πιο ακριβό οπλικό σύστημα όλων των εποχών αλλα υποτίθεται οτι ειναι και το πιο απιθανο αεροσκάφος που εχει κατασκευαστεί ποτέ. Μπορεί να εμπλέκεται σε αερομαχίες, να διεξάγει βομβαρδισμούς, να παρέχει στενή εναέρια υποστήριξη, και όλα αυτα με δυνατότητες στέλθ αξίζει να σημειώσουμε, και να προσνηώνεται σε αεροπλανοφόρα μεταξύ άλλων.

Βέβαια μέχρι στιγμής δεν εχουν πάει όλα όπως θα έπρεπε, καθώς ειναι ίσως και το πιο προβληματικό αεροσκάφος όλων των εποχών. Με προβλήματα στο λογισμικό του, στους αισθητήρες και με το γεγονός οτι στην πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο αποτελεσματικό στην στενή εναέρια υποστήριξη όπως το Α-10. Όπως και να χει αυτη θα ειναι η κινητήριος δύναμη των ΗΠΑ για τις επόμενες δεκαετίες.

Διαβάστε: Πρόβλημα με τους αισθητήρες στα F35!



F-22 Raptor

Προκάτοχος του F-35 Lightning II της Lockheed Martin το μονοθέσιο, δικινητήριο F-22 Raptor, το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος.
Οι ΗΠΑ εχει την αποκλειστικότητα των F-22, χάρη σε ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει την εξαγωγή τους. Η Lockheed Martin κατασκεύασε 195 αεροσκάφη και το τελευταίο παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012.
Παρά το κόστος του προγράμματος και τα προηγμένα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, η πρώτη φορά που βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση ηταν πρόσφατα στους βομβαρδισμούς κατα του Ισλαμικού Κράτους. Διαβάστε: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος - ΒΙΝΤΕΟ





Su - 50

Το ρωσιικο Su-50, επίσης γνωστό με το όνομα του Τ-50 PAK-FA, είναι μαχητικό πέμπτης γενιάς του Κρεμλίνου και η απάντησή του στο F-35 των ΗΠΑ.
Αν και ακόμα βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής, η Μόσχα πιστεύει ότι το Su-50 θα είναι τελικά σε θέση να ξεπεράσει το F-35 σε βασικά θέματα όπως η ταχύτητα και η ευελιξία. Οι stealth δυνατότητες του Su-50, ωστόσο, ειναι μάλλον υποδιέστερες απο αυτες του F-22 και F-35.

Το Κρεμλίνο σχεδιάζει να εντάξει το Su-50 σε υπηρεσία μέχρι το 2016. Μόλις το αεροπλάνο είναι έτοιμο, θα ειναι το βασικό μοντέλο για την κατασκευή νέων αεροσκαφών που προορίζονται για εξαγωγή. Η Ινδία είναι ήδη έτοιμη να υπογράψει για την επόμενη έκδοση του Su-50 όπως και το Ιράν αλλα και η Νότια Κορέα.

Διαβάστε: Στο κόκπιτ ρώσικου μαχητικού πάνω απο το Καλίνινγκραντ! ΒΙΝΤΕΟ




Chengdu J-20


Το Chengdu J-20 είναι το δεύτερο μαχητικό πέμπτης γενιάς της Κίνας που μάλλον θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ανατολική Ασία.

Τα J-20 μοιάζει με το F-35, λόγω της εκτεταμένης κλοπής δεδομένων του F-35 απο την Κίνα. Μόλις ολοκληρωθεί, το J-20 θεωρείται οτι θα εχει ικανότητα stealth και το εύρος που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων εντός της Ιαπωνίας, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ από την ηπειρωτική Κίνα.
Το αεροσκάφο αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή γύρω το 2018.

Διαβάστε: J-20: Το κινεζικό Stealth μπαίνει σε παραγωγή - ΒΙΝΤΕΟ




Eurofighter Typhoon


Το Eurofighter Typhoon είναι ένα μαχητικό πολλαπλού ρόλου δικινητήριο που αρχικά αναπτύχθηκε για να είναι το πρώτο αεροσκάφος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Το μαχητικό είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό πρόγραμμα στην Ευρώπη και ιδρύθηκε από τέσσερα βασικά κράτη: Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2011 το Eurofighter, αναπτύχθηκε στην πρώτη πολεμική αποστολή του, για να επιβληθεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη κατά τη διάρκεια εκστρατείας του ΝΑΤΟ. 402 Eurofighter έχουν σχεδιαστεί για τις αεροπορικές δυνάμεις της Αυστρίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ομάν και Σαουδικής Αραβίας.

Το Eurofighter ειναι η Ευρωπαϊκή έκδοση του F-35 Lightning II.

Διαβάστε: Στο πιλοτήριο Eurofighter Typhoon της RAF - ΒΙΝΤΕΟ




ΜΗ-X Silent Hawk

Το απόρρητο πρόγραμμα ΜΗ-X Silent Hawk του στρατού των ΗΠΑ είδε το φως της δημοσίοτητας μόνο αφου ένα από τα ελικόπτερα συνετρίβη κατά τη διάρκεια της επιδρομής των SEAL που σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Abbottabad του Πακιστάν στην 1η Μάιου του 2011.

Δεν είναι σαφές πότε ξεκίνησε το άκρως απόρρητο πρόγραμμα ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού και πόσα από αυτά τα ελικόπτερα τύπου στέλθ βρίσκονται σε λειτουργία.

Ενώ το Silent Hawk φαίνεται να είναι μια τροποποιημένη έκδοση του ευρέως γνωστου UH-60 Black Hawk, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ελικόπτερο “μυστήριο”.

Διαβάστε: Είναι αυτό το νέο ελικόπτερο - υπερόπλο των ΗΠΑ; ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ



X-47B

Το X-47B του ναυτικού ειναι ενα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις εναέριες πολεμικές επιχειρήσεις.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Northrop Grumman μπορει να διεξάγει εναέριο ανεφοδιασμό, ελιγμους 360 μοιρών, μεταξύ άλλων. Πραγματοποίησε τον πρώτο αυτόνομο εναέριο ανεφοδιασμό στην ιστορία της αεροπορίας και έχει απονηωθεί και προσνηωθεί σε αεροπλανοφόρο.

Διαβάστε: ΒΙΝΤΕΟ: X-47B - Μια ιστορική στιγμή για το Πολεμικό Ναυτικό




Stratolaunch

Το Stratolaunch θα είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Τώρα στο στάδιο της ανάπτυξης, το αεροπλάνο θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα εκτόξευσης, ικανό να μεταφέρει δορυφόρους και να τους εκτοξεύει σε τροχιά. Το αεροσκάφος, θα εχει ενα τεράστιο άνοιγμα φτερών, στα 117 πόδια, και θα είναι μεγαλύτερο από κάθε αεροπλάνο που κατασκευάστηκε ποτέ.
Το αεροπλάνο θα ήταν ένα σχετικά φθηνό και επαναχρησιμοποιήσιμο όχημα εκτόξευσης δορυφόρων και θα ειναι μια επαναστατική μέθοδος για το πώς θα μπορεί υλικο (αλλα ίσως και ανθρώπινα όντα) να αποκτά πρόσβαση στο διάστημα. Θα ειναι έτοιμο το συντομότερο το 2016.





Δειτε εδω το μέλλον!









X-37B

Το απόρρητο μη επανδρωμένο αεροσκάφοςτης Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψε από μια αποστολή δύο ετών τον Οκτώβριο. Δεν ειναι σαφές τι ακριβώς έκανε το X-37B αλλα στος 20 Μαίου ανέλαβε και δεύτερη αποστολή.
Με το X-37B, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει ουσιαστικά ένα επαναχρησιμοποιήσιμο δορυφόρο που μπορεί να ελέγχει και να καλεί πίσω στη γη όπως νομίζει.



Nano Hummingbird

Αυτά τα μικροσκοπικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Darpa θα μπορούσε να ειναι το μέλλον. Το Nano Hummingbird χωράει στην παλα΄μη του χεριού σου και περνάει απαρτήρητο απο τον εχθρο αναμεταδίδοντας εικόνες και πληροφορίες κατα την διάρκεια της αποστολής του.





Δειτε το εδω



Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν

Τα τελευταία 30 χρόνια το Ιράν βρισκεται υπο τις δυτικές κυρώσεις και το δυτικό εμπάργκο όπλων κατι που εχει απαγορεύσει στην Τεχεράνη να αποκτησει υψηλής ποιότητας ευρωπαϊκά ή αμερικανικά όπλα.
Αλλά έχει αναγκάσει το Ιράν να κατασκευάσει τις δικές τους δυνατότητες, και το 2013 έκανε το ντεμπούτο του το μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ιράν παρόμοιο με το αμερικανικό Reaper, με το όνομα Fotros. Είναι ασαφές κατά πόσον το Fotros ειναι ετοιμο, αλλά το Ιράν και η Χεζμπολάχ - μαζί με το στρατό του Σουδάν -ήδη χρησιμοποιούν το Ababil-3 τον drone επιτήρησης του Ιράν.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν δεν αλλάζουν τα δεδομένα λόγω της υψηλής τους ποιότητας, αλλά λόγω του τι αντιπροσωπεύουν: Ακόμα και οι χώρες στο πλαίσιο διεθνών κυρώσεων μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκάφων εαν εχουν την υπομονή και την τεχνολογική τεχνογνωσία








phgh:onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου