Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Κυβέρνηση στις "μυλόπετρες" πλειστηριασμών και καθημερινότητας

Κυβέρνηση στις "μυλόπετρες" πλειστηριασμών και καθημερινότητας
Της Νίκης Ζορμπά
Ούτε χθες ήταν μια "καλή" ημέρα για την Κυβέρνηση, η οποία πόνταρε σε "περίπατο" στο Eurogroup και είχε καθίσει αναπαυτικά πάνω στις πολυαναμενόμενες αποκαλύψεις για τα "paradise papers", όπου "φωλιάζουν" 130 ονόματα ελληνικής προέλευσης και ενδιαφέροντος.

Το Eurogroup ασχολήθηκε, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, περί τα δύο λεπτά με το ελληνικό θέμα, τα οποία όμως ήταν αρκετά για να χαλάσει το "πάρτυ" που έχει στηθεί πως όλα βαίνουν εξαιρετικά καλώς με την αξιολόγηση: Το "μπλόκο" στους συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς άναψε "αλάρμ" στους Θεσμούς που ζήτησαν και έλαβαν τη δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα βρει λύση για να ξεκολλήσουν. 
Κατά τα λοιπά, το κλίμα ήταν "καλό" είπαν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών παρά το νέο αγκάθι. 
Ακολούθως, δημοσιεύτηκαν στοιχεία που φέρουν τους υπόχρεους φορολογούμενους που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και να πληθύνονται μήνα με το μήνα, αποδεικνύοντας το ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πιάσει "ταβάνι", με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για την πορεία και τις προβλέψεις των εσόδων. 
Λίγο μετά, ο Νίκος Παρασκευόπουλος,στράφηκε "εναντίον" του νόμου του, αναγνωρίζοντας ότι χρήζει "ξηλώματος" καθώς άλλωστε είχε "έκτακτο χαρακτήρα".
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες άλλωστε, ο Σταύρος Κοντονής φέρεται να εξετάζει παρεμβάσεις στον εν λόγω νόμο και μένει να φανεί σε ποια έκταση και με ποιο σχέδιο για τον περιβόητο στόχο της αποσυμφόρησης των φυλακών. 
Κερασάκι στην τούρτα των χθεσινών εξελίξεων, ήρθε η επίθεση ( για πολλοστή φορά) στα γραφεία του ΠΑΣΟΚστη Χαριλάου Τρικούπη, με καλάσνικοφ , η οποία "τορπίλισε" σύμφωνα με την αντιπολίτευση, την εικόνα ασφάλειας που επιχείρησε να "περάσει" ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή μόλις την Παρασκευή, απαντώντας επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΑΣ, σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Από το Μαξίμου, εξέδωσαν, πάραυτα, μόλις γνωστοποιήθηκε το συμβάν, ανακοίνωση εκφράζοντας την απερίφραστη καταδίκη της Κυβέρνησης για το περιστατικό, μιλώντας για "προβοκατόρικη" ενέργεια. 
Σε δεύτερο, άτυπο αυτή τη φορά κυβερνητικό σχόλιο, το Μαξίμου, επετέθη σε Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για απόπειρα μικροκομματικής εκμετάλλευσης του περιστατικού και έσπευσε να διατρανώσει την εμπιστοσύνη του στην ΕΛΑΣ για την ικανότητά της να συλλάβει άμεσα και αυτούς τους δράστες.
"Θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα. Απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων. 
Η ελληνική κυβέρνηση έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την ικανότητά της να συλλάβει σύντομα και αυτούς τους δράστες", είναι η ακριβής διατύπωση του εν λόγω σχολίου. 
Παραλλήλως, εισέτι μια φορά, το Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής, "μπουρλότιασε" το θετικό κλίμα ανάκαμψης που "βλέπει" η κυβέρνηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας για κίνδυνο χρεοκοπίας εάν δεν ρυθμιστεί το χρέος και για δυσθεώρητους φόρους που λειτουργούν ως "χειρόφρενο" στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. 
Σήμερα το μεσημέρι (12:30), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προγραμμάτισε την τακτική ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, από όπου θα τοποθετηθεί προφανώς, εφ όλης της τρέχουσας ατζέντας.



capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου