Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ και φωτό από τους Τούρκους που ζητούν πόλεμο στο Αιγαίο



Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τουρκική κρουαζιέρα ανοιχτά των Οινουσών, πραγματοποίησαν το Σάββατο, όπως διαβάσατε, μέλη του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος «Κίνηση για την υπεράσπιση των Εθνικών Δικαιωμάτων», διαμαρτυρόμενοι για την... «κατάληψη» του νησιού από την Ελλάδα, καθώς και άλλων 17 νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου, ζητώντας σύγκρουση με την Ελλάδα.
Στα χέρια τους κρατούσαν τουρκικές σημαίες και έφτασαν ανοιχτά των Οινουσσών, χωρίς να συνεχίσουν. Εντοπίσαμε, όπως θα δείτε παρακάτω, φωτογραφίες και βίντεο από την πρωτοφανή πρόκληση.

Μπορεί μεν να ανήκουν στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο της Τουρκίας, ωστόσο εκφράζουν το γενικό λαϊκό αίσθημα των πραγματικών Τούρκων, τους οποίους ο δήμαρχος Μπουτάρης χαρακτήρισε αδέρφια των Ελλήνων.
Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, σε ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος, δικηγόρος Καντίρ Καρτάλ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Γιλντιρίμ πως «ξεπούλησε» … 18 νησιά στην Ελλάδα, τα οποία –όπως δήλωσε- παράνομα κατέχει η χώρα μας.
Κάλεσε επίσης την Άγκυρα να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς επιτράπηκε να υπάρχει ελληνικός στρατός «πάνω στα δικά μας εδάφη»!

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το πλοιάριο δεν επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η … «κρουαζιέρα» ολοκληρώθηκε με τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος να ψάλλουν τον τουρκικό εθνικό ύμνο και να επιστρέφουν στην υπό τουρκική κατοχή Σμύρνη.
Κόμματα στην Τουρκία, μη εξαιρουμένου και του μεγαλύτερου κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κάνουν λόγο για υποτιθέμενη παράνομη κατάληψη 18 νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου από την Ελλάδα, ζητώντας ευθέως από τον πρόεδρο Ερντογάν να δράσει στρατιωτικά κατά της χώρας μας, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος πασχίζει να εδραιώσει την εξουσία τους στην Τουρκία και να εξασφαλίσει την σταθερότητα στην ασταθή επικράτεια του.
Δεν αποκλείεται όλα αυτά να οδηγήσουν σε κρίση στο Αιγαίο, αργά ή γρήγορα!
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου