Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ!


1025805273
Στα άδυτα των πυρηνικών όπλων – Ο τρόπος λειτουργίας τους και τα καταστροφικά αποτελέσματα
Οι πυρηνικοί βαλλιστικοί πύραυλοι μπορεί να φαίνονται τεράστιοι, ωστόσο το περίβλημά τους και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που μεταφέρουν είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ένα σχετικά συμπαγές περιβάλλον στις πυρηνικές κεφαλές, γι αυτό και το συνολικό του μήκος δεν ξεπερνάει το 1,5 μέτρο.
Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, το πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο είναι πολύ συμπαγές, δεδομένου ότι ένα θερμοπυρηνικό φορτίο με χωρητικότητα 300 χιλιάδες τόνους είναι μικρότερο σε ανάστημα από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι.
Εκτός από το υλικό σύντηξης, η πυρηνική κεφαλή περιέχει μια μονάδα ελέγχου, η οποία μοιάζει με δοχείο νερού και εκτελεί διάφορες εργασίες. Κύριος στόχος του είναι να πυροδοτήσει το φορτίο σε ένα συγκεκριμένο ύψος, και μάλιστα αυστηρά προσδιορισμένο. Τα πυρηνικά όπλα δεν προορίζονται για χρήση στο έδαφος και συνήθως εκρήγνυνται σε ύψος 1.200 μέτρων, που πιστεύεται ότι είναι το βέλτιστο για τη δημιουργία ενός κρουστικού κύματος.
Μια μονάδα ελέγχου παρακολουθεί την πορεία και ταυτόχρονα επιβλέπει το όπλο έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί θερμοστατικά σε κατάσταση ηρεμίας. Επιπλέον, ο κώνος της κεφαλής περιέχει ένα δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχει προστασία από ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς. Όλος αυτός ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σταθερά πάνω σε ένα είδος «αμορτισέρ» και περικλείεται σε μια σταθερή δομή του πλαισίου, που συμπληρώνεται από ένα παχύ στρώμα μόνωσης.
Το θερμοπυρηνικό φορτίο και μια μονάδα ελέγχου συνεχώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, πραγματοποιώντας ένα «διάλογο» που ξεκινά αμέσως μετά την εγκατάσταση της πυρηνικής κεφαλής και τελειώνει όταν η κεφαλή έχει εκραγεί. Όλο αυτό το διάστημα, το σύστημα ελέγχου προετοιμάζει το φορτίο σύντηξης για την έκρηξη και την κατάλληλη στιγμή δίνει την τελευταία και πιο σημαντική εντολή.
Όταν βρεθεί σε κατάσταση μάχης, η κεφαλή ενός πυραύλου είναι εξοπλισμένη με έναν ενεργοποιητή παλμού νετρονίων, όπως και πυροκροτητές. Κρατώντας ένα τέτοιο πύραυλο σε σιλό ή σε κινητή εξέδρα εκτόξευσης, θέτει τη γύρω περιοχή σε άμεσο κίνδυνο και γι ‘αυτό το λόγο η κεφαλή είναι έτοιμη για πυροδότηση μόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης του βλήματος.
Αυτό λαμβάνει χώρα βήμα-προς-βήμα, με τη βοήθεια πολύπλοκων αλγορίθμων, ενώ βασίζεται σε δύο βασικές προϋποθέσεις: την αξιοπιστία της κίνησης προς το στόχο και έλεγχο της διαδικασίας. Εάν οποιοσδήποτε από αυτούς τους παράγοντες αποκλίνουν από τις υπολογισμένες τιμές, τότε η όλη διαδικασία πριν την έκρηξη σταματάει άμεσα.
Μια πυρηνική έκρηξη συμβαίνει κυριολεκτικά εν ριπή οφθαλμού. Πετώντας με ταχύτητα σφαίρας, μία κεφαλή περνά απλά μόνο μερικά εκατοστά του χιλιοστού, πριν το θερμοπυρηνικό φορτίο μετατραπεί σε λάμψη, αρχικά, έκρηξη στη συνέχεια και κρουστικό κύμα, εκπέμποντας ακτινοβολία με τρομακτική δύναμη.






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου