Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ… Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα μιλούν οι Σκοπιανοί!



Τουρκία, Αλβανία και τώρα Σκόπια… Οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας διαδέχονται η μια την άλλη.
Η ελληνική πλευρά αμήχανη και ανήμπορη δεν αντιδρά όπως πρέπει στον εξευτελισμό (στην καλύτερη περίπτωση) και τις διεκδικήσεις των τριών ορκισμένων εχθρών της.
Αυτή τη φορά, η πλευρά των Σκοπίων έρχεται να προκαλέσει ξανά, με το αγγλο-σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων independent.mk να κάνει λόγο για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και ελληνικά χωριά που «επιτέλους επανέφεραν τα μακεδονικά τους ονόματα»!
Αναλυτικά το άρθρο με τίτλο: «Πρόοδος γίνεται καθώς μερικά χωριά στην Ελλάδα ξανακερδίζουν τα Μακεδονικά ονόματά τους».
Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά για να φέρουν πίσω τα Μακεδονικά ονόματα στις πινακίδες ονομασίας για τις πόλεις και τα χωριά. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το μακεδονικό όνομα Nered προστέθηκε στο αντίστοιχο ελληνικό Πολυπόταμος, στην πινακίδα για το χωριό. Η πινακίδα ανεγέρθηκε πριν την είσοδο του χωριού, το οποίο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ως εθνική μειονότητα.
Το χωριό Nered, ή Πολυπόταμος στα ελληνικά, βρίσκεται στην περιοχή Λερίν (Φλώρινα) και είναι γνωστό ως ένα από τα πιο επαναστατικά και φιλο-Μακεδονικά χωριά στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη γιορτή του χωριού είναι στις 17 Αυγούστου για τη γιορτή της Παναγίας.
Πριν από μερικούς μήνες, το διάσημο χωριό Βεύη ανέκτησε το μακεδονικό όνομα του Banica, ενώ οι ταμπέλες για την ΠΓΔΜ λένε Bitola αντί Μοναστηρίου.
skopianes_prokliseis_pinakida_banica
Στη βόρεια Ελλάδα, η πολιτική αλλαγής των Μακεδονικών ονομάτων σε ελληνικά, ξεκίνησε το 1918 και διήρκεσε μέχρι το 1925, όταν μετονομάστηκαν 800 πόλεις και χωριά.
Η Λερίν έγινε Φλώρινα, το Solun έγινε Θεσσαλονίκη, το Voden έγινε Έδεσσα, ενώ το χωριό Orovcani έγινε Μελίτη.
skopianes_prokliseis_pinakida_bitola
Ένα ελληνικό όνομα δόθηκε επίσης στο χωριό γέννησης του Κρστε Πέτκοφ-Μίσιρκοβ, το οποίο έγινε Πέλλα αντί Postol. Το χωριό Banica ονομάστηκε Βεύη, το Sbotko ονομάστηκε Αριδαία, το Kutles μετονομάστηκε σε Βεργίνα και το Seovo σε Ειδομένη.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου