Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

BUSINESS AS USUAL! Πώς να μην χάσεις το μυαλό σου στην Νέα Τάξη Πραγμάτων


keimeno
Μόλις ήλθα αντιμέτωπος με μία είδηση, η οποία κυκλοφορεί σε αρκετές σελίδες του διαδικτύου και σε αρκετά blogs ως «Τέλος στο «αρσενικό – θηλυκό»! Αναγνωρίζεται και το τρίτο φύλο…» .
Ότι αναμένεται να θεσπιστεί, εν ολίγοις, ένα νομοθετικό σχέδιο που είτε θα απαγορεύει την καταγραφή «άρρεν» ή «θύλη» στις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως (και γενικότερα σε όλα τα μετέπειτα μητρώα), για να μην προσβάλλει τις πεποιθήσεις του LGBT (lesbian – gay – bisexual – trans) community, είτε θα μπορεί κάποιος στην πορεία να επηρεάζει την παρελθούσα καταγραφή και να την αλλάζει ! Βασικά η είδηση είναι αρκετά συγκεχυμένη και αναλόγως την ανάγνωση έχει διαφορετικές ερμηνείες – πέραν αυτού επίσης, τι σημαίνει στ’ αλήθεια ‘τρίτο φύλο’; Σημειώνουμε εξαρχής πως δεν γνωρίζουμε αν ισχύει απόλυτα, όμως, σημειολογικά μιλώντας, πιστεύω πως αποτελεί έναυσμα για τεράστια συζήτηση. Πάμε πάλι λοιπόν .. ‘για να μην προσβάλει τις πεποιθήσεις’… Σας θυμίζει κάτι αυτό; Τις προτροπές της Γερμανικής κυβερνήσεως ας πούμε, να κατέβουν σταυροί από τις εκκλησίες και να παύσει η προσφορά χοιρινού ως καταναλωτικό αγαθό, για … να μην προσβάλλει τους μετανάστες; Ίδια στρατευμένη ρητορική είναι ..
Όπως προανέφερα, δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτή η είδηση είναι real ή hoax. Επαναλαμβάνεται από πολλές γνωστές σελίδες, μεν, αλλά αν θέλουμε να είμαστε αυστηροί, δεν έχουμε δει κάποια επίσημη δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ή μάλλον από επίσημη σελίδα. Προσωπικά όμως, διαισθάνομαι ότι ισχύει. Το να μεταδίδεις hoax πρόσφατα ποινικοποιήθηκε (και καλά έκανε), το να αναμεταδίδεις δεν ξέρω, μα το να έχεις διαίσθηση δεν είναι αξιόποινο, ακόμα τουλάχιστον, έτσι δεν είναι; Οπότε ακόμα και αν πρόκειται για hoax, εμείς θα κάνουμε κάποιες ελεύθερες σκέψεις, ναι;
Και αυτό γιατί ζούμε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία έχει εκδηλωθεί επιθετικά πλέον και απροκάλυπτα, ως μοντέλο κοινωνικής μηχανικής στον κόσμο που ζούμε. Γενεσιουργοί της διεστραμμένης και ανατρεπτικής αυτής κοινωνικής μηχανικής είναι η σιωνιστική κυβερνητική ελίτ. Ας μην τρομάζουμε πλέον με τον όρο ‘μασονία’ και ‘σιωνισμός’. Aς μην συμπεριφερόμαστε όπως οι περισσότεροι χαρακτήρες του λογοτεχνικού κόσμου της J. K. Rowling, με το You-Know-Who. Ας το πούμε στα ίσα: Lord Voldemort. Lord Voldemort & Co. Τα μέλη της μασονίας δεν νομίζω στ’ αλήθεια να συμμετέχουν σε ανθρωποθυσίες (τουλάχιστον με την τελετουργική τους έννοια) ή να πίνουν αίμα μωρών. Όπου ‘σιωνισμός/μασονία’, βλέπε απλά ένα εξελιγμένο δίκτυο ανθρώπων ελιτιστικού status που μπορούν να περάσουν γρήγορα την θεματολογία των συμφερόντων τους και να υλοποιήσουν την σοσιοπολιτικοοικονομική ατζέντα τους τάχιστα, αναλυτικά, αποτελεσματικά και άκρως οργανωμένα. Πως οι ακαδημαϊκοί δημιούργησαν το ARPANET (πρωτοπόρο του Internet) το 1969 για να επικοινωνούν ζητήματα αμερικανικής εθνικής ασφάλειας; Ε σκέψου το σαν ένα δίκτυο ανθρώπων που δημιουργήθηκε τον 17ο αι. στην Ευρώπη, και μετεξελίχθηκε σήμερα πολύ περισσότερο απ΄ ότι το ARPANET σε internet ! Ερχόμενος αντιμέτωπος, λοιπόν, με ολοένα και αυξανόμενες τέτοιες ‘νεωτερικές’ ειδήσεις, δεν μπορείς παρά μονάχα να αποδεχτείς πως η ΝΤΠ είναι εδώ. Το αντίθετο ονομάζεται άρνηση, είναι μηχανισμός άμυνας του ανθρώπινου ψυχισμού που δρα για να ανακουφίσει τη σύγκρουση και το άγχος που δημιουργούνται στο άτομο, και στην προκειμένη, το να διαχειρίζεσαι στείρα δυσάρεστες, σοκαριστικές και σκαναδαλώδεις ειδήσεις, μπλοκάροντας την ιδέα ότι αυτές όντως συμβαίνουν. Ο Ξέρετε-Ποιος είναι εδώ λοιπόν, ο Λόρντ Βόλντεμορτ. Ας φανούμε ωριμότεροι της αρνήσεως, και πάμε να κοιτάξουμε την είδηση προσεκτικότερα – στο τέλος μπορούμε κάλλιστα και να γελάσουμε, και το γέλιο είναι η μεγαλύτερη ίσως μορφή αγχόλυσης, ή και να αδιαφορήσουμε με ζήλο, μια επίσης καλή στρατηγική σε δυσάρεστα φαινόμενα, εκτός ελέγχου μας.
Σύμφωνα με την πιο λογική ερμηνεία της είδησης, το νομοσχέδιο θα αφορά, τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αλλαγή του ονόματος και του φύλου που δηλώνεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης στα κρατικά έγγραφα και μητρώα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο, πτυχίο κα.) «προκειμένου να αναγνωρίζεται η ταυτότητα φύλου του ατόμου σύμφωνα με το πως αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το έμφυλο κανονιστικό δίπολο». Αν τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι, δηλαδή κάποιος που κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου να θέλει να αλλάξει τις ληξιαρχικές του πράξεις και τα μητρώα του, έχει καλώς. Αν όμως κάποιος θέλει να αλλάξει τα δεδομένα του, χωρίς να έχει αλλάξει φύλλο, ή αν απαγορευτεί εντελώς στην πορεία η καταγραφή των φύλων (φουτουριστικά ευφάνταστο μα όχι απίθανο στις επόμενες δεκαετίες), μπορούμε να αρχίσουμε να γελάμε από τώρα, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω. Συνεχίζοντας, το εν λόγω νομοσχέδιο, πρόκειται να το επεξεργασθεί η επιτροπή που κατάρτισε το Σύμφωνο Συμβίωσης και τους επόμενους μήνες θα κατατεθεί στη Βουλή: «η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα διασφαλίσει θεμελιώδη δικαιώματα μιας μερίδας συμπολιτών μας, σύμφωνα και με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών». H επιτροπή, επιπροσθέτως, τονίζει την αναγκαιότητα για ενημέρωση της κοινής γνώμης «αναφορικά με την ανάγκη σεβασμού της ετερότητας και τις θετικές συναφείς δράσεις ευαισθητοποίησης». Αφορμή για την νομοθετική πρωτοβουλία, σύμφωνα με τις πηγές, στάθηκε το «Athens Pride 2016», που διεκδίκησε νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, χωρίς προϋποθέσεις, με το motto «Γυναίκα δε γεννιέσαι γίνεσαι, άνδρας δε γεννιέσαι γίνεσαι». «Oυάου» όπως είχε τσιρίξει και ο Βαρουφάκης προς τον Dijsselbloem. «Ουάου, ουάου, ουάου, ουάου, ουά – α – α» όπως διασκευάζε με υστερικό τρόπο, και χωρίς βραχνάδα, η Λία Βίσση το «Malambo No. 1» της Yma Sumac, το 1993, για χάρη της σειράς «Μεν και Δεν».
Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να κοιτάξουμε λίγο την στρατευμένη φρασεολογία του πράγματος:
(-) «προκειμένου να αναγνωρίζεται η ταυτότητα φύλου του ατόμου σύμφωνα με το πως αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το έμφυλο κανονιστικό δίπολο» Μα τι ωραία λόγια στ΄ αλήθεια, έτσι δεν είναι;! Λόγια επιστημονικά, καλοφορμισμένα, λόγιο λεξιλόγιο επιπέδου, για να μας μεταπείσουν, για αυτονόητα πράγματα, που μονάχα τρόφιμος ψυχιατρικών ασύλων θα αδυνατούσε να συλλάβει, και που κάθε έλληνας πολίτης, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου, εγγράμματου ή αναλφάβητου ακόμα υποβάθρου, δεν θα μπορούσε να μην απορρίψει σύμφωνα με την «κοινή λογική» που του χάρισε η Φύση, ο Θεός, όπως θες πες το. Η τέχνη του λόγου, όσο και υψηλή και αν είναι δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα. Ο ‘μηχανικός καθαρισμού’ πάντοτε θα είναι ο σκουπιδιάρης, και napolitana πάντοτε θα είναι .. τα μακαρόνια με σάλτσα.
(-) «η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα διασφαλίσει θεμελιώδη δικαιώματα μιας μερίδας συμπολιτών μας, σύμφωνα και με τις συστάσεις διεθνών οργανισμών». Η ψευδή επίκληση της αυθεντίας = «το κάνουν και οι ‘ξένοι’, άρα αυτοί ξέρουν καλύτερα».
Έτσι και γω, σύμφωνα με τις δύο παραπάνω φρασεολογίες, μπορώ να συνθέσω και μία δικιά μου, η οποία πάει κάπως έτσι: «Σύμφωνα με ακαδημαϊκές μελέτες ινστιτούτων γνώσης υψηλής προδιαγραφής του εξωτερικού, απεδείχθη πως αποτελεί ιδιαίτερα ευεργετικό για τα ενδογενή σωματικά υγρά, να τοποθετούμε το δάκτυλο μας τρεις φορές την ημέρα στην πρίζα, πρωί-μεσημέρι-βράδυ, μιας και η αιφνίδια διαπέραση του ηλεκτρικού ρεύματος εξουδετερώνει τις τοξίνες, αδρανοποιεί τις γενεσιουργές αιτίες των ελεύθερων ριζών, και χαρίζει μια αίσθηση ευεξίας, χαλαρότητας και νευρικής καταπράυνσης». Είδες !; Εύκολο είναι ! Αρκεί να επαναδομήσεις οποιαδήποτε μαλακισμένη πρόταση σου έρθει στο κεφάλι, με λόγιο, περίτεχνο, επιτηδευμένο και ψευδο-επιστημονικό λεξιλόγιο!
Αν παρατηρήσεις καλύτερα, κάθε junta έχει και την συγκεκριμένη ορολογία της και σημειολογία της. Παραδείγματος χάριν, οι εικόνες του Θεού κατέβηκαν στην Κομμουνιστική Ρωσία και ανέβηκαν οι εικόνες του Μαρξ. Οι εκκλησίες έκλεισαν, ιδρύθηκαν όμως οι «Κόκκινες Γωνίες» όπου μπορούσες να πας και να εξομολογηθείς τα πολιτικά σου πιστεύω, που ήταν προφανώς μαρξιστικά. Η λέξη «αδελφός», «φίλος», αντικαταστάθηκε με το «σύντροφε». Ο Στάλιν αποκαλούταν «πατερούλης». Όπως ο κομμουνισμός δεν ήταν ιδεολογία στην Σοβιετική Ένωση, αλλά cult, έτσι και σήμερα στη ΝΤΠ, απλά το καλτ της ΝΤΠ είναι πολύ πιο σύνθετο και ορολογικά πολύ πιο ευρύ και καταρτισμένο. By the way, πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Πούτιν απομυθοποίησε τον σοβιετικό μαρξισμό ως εξής: «Οι ‘κόκκινοι επαναστάτες’ της Ρωσίας, οι οποίοι οδήγησαν στην μετατροπή της Τσαρικής Ρωσίας σε κομμουνιστική χούντα, χρηματοδοτούνταν από τις τράπεζες του λεγόμενου εβραϊκού λόμπι των Η.Π.Α. Οι ηγέτες τους παραμύθιασαν τον αγανακτισμένο από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο λαό, ότι θα έφερναν εργασιακό παράδεισο. Στην πραγματικότητα ο Λένιν, ο Τρόσκι και όλοι οι υπόλοιποι είχαν στρατολογηθεί από χαζαρό-εβραίους χρηματοδότες όπως οι αδελφοί Warburg, η οικογένεια Rothschild, o John Rockefeller, o Morgan και άλλοι. Οι συγκεκριμένοι εποφθαλμιούσαν να πάρουν τον έλεγχο των αχανών εκτάσεων της Ρωσίας και των ενεργειακών πηγών της.». Και επειδή μόλις αναφέρθηκε το όνομα ενός Ξέρετε-Ποιου, να θυμηθούμε πως ο Rockefeller επιχειρούσε πραξικόπημα στην Αμερική το 1934, προσπαθώντας να ρίξει την κυβέρνηση New Deal του Roosevelt (ψάχτο και μόνος σου αν θες, googlαρε Business Plot , a.k.a. The White House Coup).
Επανερχόμενοι στο θέμα μας, δεν θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο. Ο πρωταθλητισμός του περιφανέστατου δεν θα είναι το πεδίο μας. Δεν θα σταθούμε καν σε αυτό το κομμάτι. Αρκεί να αναφέρουμε τα βασικά: αν γεννιέσαι με αρσενικά γεννητικά είσαι άντρας, αν γεννιέσαι με θηλυκά είσαι γυναίκα. Η ομοφιλοφιλία όντως δεν είναι επιλογή. Άρα αν είσαι ομοφυλόφιλος, λεσβία ή bi μπορείς να αυτοπροσδιορίσεις τον εαυτό σου, όταν θες, εκεί που θες, και με τον τρόπο που θες, και μάλιστα την μία μέρα μπορείς να τον αυτοπροσδιορίσεις έτσι, και την άλλη αλλιώς, κανείς δεν σε εμποδίζει και σίγουρα κανείς δεν σε ρωτάει γι αυτό, παρεκτός και αν κάποιος ενδιαφέρεται για ερωτική προέκταση, οπότε και είναι και θέμα δικό σας και δεν μας αφορά. Στα χαρτιά όμως θα γράφεσαι όπως είσαι. Όπως το σχήμα του προσώπου σου στην ταυτότητα, το ύψος σου, το χρώμα των ματιών σου και τέλος, αυτό είναι όλο. Αν πάλι αισθάνεσαι την ανάγκη να αλλάξεις φύλλο, μάθε πως αυτή δεν είναι λύση, και υποφέρεις από ψυχοπαθολογικό personality disorder και πρέπει να συμβουλευτείς ειδικό ο οποίος θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το φύλο σου, αποδεχόμενος την σεξουαλικότητα σου. Βέβαια έχουμε δημοκρατία και μπορείς να κάνεις όπως επιθυμείς εσύ εν τέλη: ούτε το πρώτο transsexual θα είσαι ούτε το τελευταίο. Αν όμως απλά παρενδύνεσαι, θα είσαι transvestite και θα γράφεσαι στα χαρτιά σου με το παρών φύλο σου – όπως αυτοί που παρουσιάζονται στην Στρατολογία (full παρενδυμένοι, μακιγιαρισμένοι και καλλωπισμένοι), με βαριά φωνή και λίγα ακανθώδη γένια και οι στρατιωτικοί χαμογελώντας κατανοούν την κατάσταση και τους απαλλάσσουν από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα. Αν πάλι προχωρήσεις πάση θυσία σε εγχείρηση αλλαγής φύλλου και άρα είσαι transsexual, τότε καταλαβαίνω τον λόγο να θες ν’ αλλάξουν τα χαρτιά σου, και έχεις ένα δίκιο εδωπέρα. Αν αυτό είναι εν τέλει που περιγράφει η όχι-και-τόσο-ξεκάθαρη viral είδηση, τότε καλώς, μα στ’ αλήθεια, αυτή είναι η φλέγουσα νομοθεσία που απασχολεί αυτήν την στιγμή η χώρα;
Αντιλαμβάνεσαι όμως την κακή χρήση της ελευθερίας που επιβάλλει πλέον η ΝΤΠ; Έχεις δικαίωμα να μην προσβάλλεσαι από κανέναν –αρκεί να φροντίζεις και συ να μην προσβάλλεις ενεργητικά κανέναν, να μην σου επιτίθεται κανένας ομοφοβικός λεκτικά ή σωματικά, επ’ ουδενί, έχεις δικαίωμα όλα τα παραπάνω, έχεις δικαίωμα Συμφώνου Συμβίωσης, και όμως εσύ απαιτείς κ’ άλλα. Και που θα φτάσει αυτό; Αποφεύγοντας να εκθέσουμε σενάρια, μήπως τελικό σκοπό η όλη υπόθεση έχει έναν ακόμα παράδρομο στην υιοθέτηση παιδιών από LGBT ζευγάρια ;
Πιστεύω ότι όλη αυτή η είδηση, και να μην είναι αληθινή, και ας μην είναι ξεκάθαρη, θα υλοποιηθεί κάπως στην πορεία. Εκτός και αν διαδηλώσουμε τόσο σθεναρά, που αποτραπεί στην χώρα μας. Στο τέλος της ημέρας εμείς είμαστε η κυβέρνηση, εμείς δίνουμε ζωή στην κυβέρνηση μας, και όπου η κυβέρνηση βλέπει σθεναρή αντίσταση, σταματά να επιμένει. Αλλά θα μου πεις δεν το χουμε κάνει σε εθνικό επίπεδο για άλλα και για άλλα, γι’ αυτό θα διαδηλώσουμε; Oπότε, και τα ‘ίσια ανάποδα’, που λέει και ο Μαζωνάκης, αν έρθουν στο τέλος – scenario Omega- πάλι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.
Οι ληξιαρχικές πράξεις έχουν μακρά ιστορία στην καταγραφή της ανθρωπότητας, και συναντούνται στον αρχαίο κόσμο κυρίως στην Κίνα, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Περσία και την Ρώμη. Υπήρξαν όμως πολλές μεταπτωτικές περίοδοι, κυρίως περίοδοι αναταραχών ή χάους, όπου η ληξιαρχικές πράξεις δεν τηρούνταν καθόλου. Παρότι η ανθρωπότητα βασίστηκε σε αυτές για την καταγραφή των φορολογουμένων και του στρατιωτικού δυναμικού, υπήρχαν περίοδοι on/off της χρήσης τους. Στην νεότερη ιστορία της χώρας μας, ας πούμε, έξι χρόνια μετά το Πρωτόκολλο του Λονδίνου και την ανακήρυξη της Ελλάδας ως ανεξάρτητου κράτους, έγινε η πρώτη προσπάθεια να εισαχθεί ο θεσμός των Ληξιαρχικών Βιβλίων, με Βασιλικό Διάταγμα της 20ης Οκτωβρίου/ 1ης Νοεμβρίου του 1836 ! Το 2008, παγκόσμια, υπολογίστηκαν 51 εκατομμύρια βρέφη μη εγγεγραμμένα σε ληξιαρχικά πρωτόκολλα. Που θέλω να καταλήξω; Ότι η ανθρωπότητα δεν είχε ουσιαστική ανάγκη ουδέποτε από χαρτιά και μητρώα για να πορευτεί σε θέματα ταυτότητας, και δη σεξουαλικής ταυτότητας. Ο σκλαβωμένος/η Έλληνας/-ιδα της τουρκοκρατίας, σε ένα απομονωμένο μέρος μπορούσε κάλλιστα να μην έχει κανένα αποδεικτικό ύπαρξης, και όμως υπήρχε, και ήξερε πως ήταν άνδρας, αν ήταν άνδρας, και τι σήμαινε άνδρας, ή γνώριζε πως είναι γυναίκα, αν ήταν γυναίκα, και τι σημαίνει γυναίκα. Από την κοινή λογική που του χε χαρίσει η Φύση-ο Θεός, και από το πώς τον είχαν διδάξει στο σπίτι του και στην κοινωνία όπου ζούσε. Ή άσε την σεξουαλική ταυτότητα και σκέψου την εθνική. Πάρε για παράδειγμα μια γιαγιά-Πακιστανή που ζει στην Αγγλία, και βγαίνει μόνο από το σπίτι της για να πάει στο Πακιστανικό grocery και γενικά δεν πάει πουθενά αλλού – αυτή είναι όλη της η βόλτα και η έξοδος. Δεν μιλάει γρι Αγγλικά. Και όμως το διαβατήριο της γράφει British Citizenship. Λες άραγε να νιώθει British στην καρδιά της;
Τελειώνοντας θα ήθελα να θίξουμε δύο ακόμα πράγματα από την παγκόσμια ιστορία.
(1) Το 213 μ.Χ., 5 χρόνια μετά την κατασκευή της πρώτης άποψης του Σινικού τείχους, ο πρώτος αυτοκράτορας της Κινας, Τσιν Σι Χουανγκ Τι, διέταξε να καούν όλα τα βιβλία, πλην αυτά της (τότε) Αγροτικής Επιστήμης. Η Δυναστεία των Τσιν ήταν εκείνη που ένωσε τα διάσπαρτα κινέζικα βασίλεια σε ένα, και ως εκ τούτου, η Ιστορία ήταν εχθρός της – ήθελε να την ξαναγράψει από την αρχή. Μάλιστα εκδόθηκαν αυστηρότατες διατάξεις, που ξεκαθάριζαν πως όποιος βρεθεί στην κατοχή του με βιβλίο ή έγγραφα, θα αποκεφαλιζόταν ! Η βραχύβια Δυναστεία των Τσιν, έδωσε την θέση της στην Δυναστεία των Χαν, οι οποίοι σε αντιδιαστολή κατέγραφαν τα πάντα και έκαναν τεράστιες προσπάθειες να ξαναβρούν τον χαμένο έγγραφο πολιτισμό τους. Προσκάλεσαν όλους όσους είχαν κρυμμένα βιβλία να τα παρουσιάσουν για να αρχίσει η συστηματική αντιγραφή και ταξινόμηση. Και ως προς την έκπληξη των αυτοκρατορικών επιτελείων, άνθρωποι παρουσιάστηκα με ένα σωρό βιβλία που είχαν κρύψει, ρισκάροντας στ’ αλήθεια τη ζωή τους ! Ναι, δεν επρόκειτο για ληξιαρχικές πράξεις και ταυτότητες, όπως στην προκειμένη, αλλά το μήνυμα που θέλω να περάσω με την αλληγορία μου, είναι πως όλα τα διεστραμμένα νομοσχέδια και διατάγματα, καθώς και όλες οι διεστραμμένες κυβερνήσεις, είναι καταδικασμένες από την Ιστορία να εξαφανισθούν και να χαθούν και να εκλείψουν. Γιατί η σημερινή κυβέρνηση να αποτελέσει ιστορική εξαίρεση; Αν τα πράγματα αλλάξουν στην πορεία στην Ελλάδα, όσο και σκανδαλώδη να γίνουν, όσο διεστραμμένα, όσο και ‘αποκαλυπτικά’, αυτό εμάς τους πολίτες δεν θα μας βάλλει και πολύ βαθιά. Θα παραμείνουμε σχετικά ίδιοι, περιμένοντας η τρέλα να σιγάσει, και η παραφροσύνη να παύσει.
(2) Το 1914 ο Sir Winston Churchill δήλωσε σε λόγο του: “The maxim of the British people is ‘Business as usual,’”. Αυτό λοιπόν έγινε το σλόγκαν της Μ. Βρεττανίας για το υπόλοιπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η βασική πεποίθηση πίσω απ’ αυτό, ήταν πως προκειμένου να διατηρηθεί μια σταθερή και λειτουργική χώρα, ήταν απαραίτητο να συνεχιστεί η κοινωνία στο ίδιο ακριβώς μοτίβο πριν τον πόλεμο. Με άλλα λόγια, οι πολίτες θα έπρεπε να εκλαμβάνουν τον πόλεμο ως «business as usual”: το χαμηλό ηθικό των Άγγλων ισοβαθμούσε με την νίκη του εχθρού, και αυτό ήταν ανεπίτρεπτο. Οποιαδήποτε λοιπόν ήττα του Βρεττανικού στρατού, κακουχία η κακοπάθεια των πολιτών, αντιμετωπιζόταν αδιάφορα ως ‘μπίζνες ως συνήθως’. Η καταιγίδα του πολέμου πέρασε, οι Γερμανοί ηττήθηκαν, η Αγγλία νίκησε. Είναι πολύ λυπηρό που δεν έχουμε στην Ελλάδα του 2016 κάποια κυβέρνηση να μας οργανώσει και να μας οδηγήσει κάπου, και πως πέφτει εξολοκλήρου το βάρος σε μας την κοινωνία να αυτόπαρακινηθούμε, αλλά ‘ας όψεται’. Βusiness As Usual λοιπόν … Αυτό το σλόγκαν μπορούμε ελεύθερα να το ενθυμούμαστε σε κάθε άκουσμα οποιασδήποτε αλλόκοτης, νεοταξίτικης είδησης.
Business as usual.
Βασίλειος Καραμπούλας 
BA (Hns) Political Science, The University of Birmingham




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου