Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Μαρία Ζαχάροβα: Στρατιωτικοί σύμβουλοι της Τουρκίας καθοδηγούν τους τρομοκράτες της Daesh κατά τις επιχειρήσεις τους στο Χαλέπι



original
Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Zakharova δήλωσε ότι στρατιωτικοί σύμβουλοι της Τουρκίας δίνουν εντολές στους τρομοκράτες της Daesh στη Συρία να επιχειρούν στα ΒΔ της πόλης του Χαλεπίου.Σύμφωνα με το Tass η Zakharova δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι έως και 2.000 τρομοκράτες παίρνουν μέρος στις μάχες. «Οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι της Τουρκίας τους δίνουν τις εντολές», είπε. Η Zakharova πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει μια έντονη κυκλοφορία φορτηγών με ένοπλους που τους διαχέουν στο Χαλέπι. «Μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου και στο Ιντλίμπ από την πλευρά των τουρκικών συνόρων,» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτό μοιάζει με μια ακόμη πισώπλατη μαχαιριά στο συριακό στρατό» κατήγγειλε.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε την ανάγκη για διακοπή της ροής των τρομοκρατών και όπλων στη Συρία μέσω Τουρκίας.









ethnika themata ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου